Подводницата, превозваща петима души до останките на Титаник, внезапно се

...
Подводницата, превозваща петима души до останките на Титаник, внезапно се
Коментари Харесай

Пет теории за причините за имплозията на подводницата - от повреда на люка до проблеми с безопасността

Подводницата, пренасяща петима души до останките на " Титаник ", ненадейно се взривява, само че за какво се случва тази покруса?

Докато се изсипват почести за петимата членове на екипажа, починали при случая, остават без отговор въпросите какво е предизвикало имплозията на " Титан ".

Въпреки че следствието на трагичните условия към момента продължава, голям брой морски специалисти се изрекоха, с цел да предложат своите визии и пояснения.

Ето пет от теориите за аргументите за нещастието, довела до пагубната имплозия.

Here's a timeline leading to the destruction of the Titan submersible carrying five people on a voyage to the century-old wreck of the Titanic
— Reuters (@Reuters)
Повреда на люка, уплътнен със 17 болта

Бившият капитан на подводница от Кралските военноморски сили Райън Рамзи разяснява вероятните аргументи за имплозията на подводницата " Титан " по време на спускането ѝ към останките на " Титаник ".

Той съобщи, че имплозията на подводницата " Титан " може да е била породена от щета на люка, обезопасен със 17 болта, което е довело до сриване на корпуса под голямото налягане на тази дълбочина.

Той съобщи: " Люкът със 17-те болта, които са употребявали за уплътняване, [може да е] претърпял щета, което по-късно е довело до сриване на корпуса под налягане, тъй като има голямо налягане, даже на половината дълбочина. "

Корпусът под налягане е имал недостатък

Друго допустимо пояснение съгласно господин Рамзи е, че самият корпус под налягане е имал авансово действителен недостатък, който по-късно се е счупил под въздействието на налягането, което е довело до имплозията.

Г-н Рамзи съобщи: " Самият корпус под налягане [може да] е имал недостатък, когато са плавали, и той се е счупил от налягането и е довел до същия резултат. "

Той обаче добави, че " единственият позитивен резултат от това " е, че имплозията е настъпила незабавно, което допуска, че членовете на екипажа не са били наясно с надвисналата заплаха.

Вероятно породена от " неустойчивост "

Председателят на основания в Съединени американски щати Комитет за пилотирани подводни апарати Уилям Конен съобщи, че имплозията на подводницата " Титан " евентуално е породена от " неустойчивост ".

В изявление за предаването " Днес " на Радио 4 на Би Би Си господин Конен съобщи: " Очевидно нещо е нарушило корпуса под налягане.

" Ако в миналото сте държали балон и той просто се спука, в случай че просто го държите леко... нещо се е случило. Имплозията е просто противоположна детонация, тъй че той се е взривил във вътрешността ".

Гилермо Сонлейн, съосновател на OceanGate Expeditions, изрази сходни опасения, когато го попитаха за евентуалната причина за имплозията.

Той сподели: " Всеки, който работи на такава дълбочина в океана, без значение дали става въпрос за подводници с човешки екипаж или роботизирани подводници, знае рисковете от работа под такова налягане и че във всеки един миг, при всяка задача, с всеки транспортен съд, съществува риск от сходен тип имплозия. "

OceanGate отхвърля да се подчини на външни разпореждания

Преди това членовете на комисията за пилотирани подводни транспортни средства към Обществото за морска техника показаха угриженост по отношение на активността на OceanGate.

James Cameron explains why crew members were probably conscious of a crack in the submarine and tried to get back on surface moments before the implosion:
— Alessandra
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР