Подводни камъни ще има, защото България няма култура на широки

...
Подводни камъни ще има, защото България няма култура на широки
Коментари Харесай

Дянков: България няма култура за широки коалиции, може да има подводни камъни

" Подводни камъни ще има, тъй като България няма просвета на необятни обединения. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, само че и бързо ще влязат в компликации “.

Такова мнение изрази пред БНР някогашният финансов министър Симеон Дянков. Той е оптимист, че до края на годината ще имаме ново държавно управление.

Според него новото държавно управление ще има задоволително време, с цел да направи смислени политики, тъй като всички се опасяват от нови избори.

Дянков уточни, че на хората е належащо ново ръководство и нови политики, а това е опция за партиите да премислят водачите си и накъде вървят.

Симеон Дянков разяснява, че е добра политика „ гоненето на леви цели с десни ограничения “, както съобщи Кирил Петков.

Във връзка с подадените оставки от водачи на партии през последните дни той е на мнение, че на този стадий не е нужна и тази на Бойко Борисов.

" По-скоро бих споделил, че някои от хората, които към него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, опазване на здравето, обществена политика - там се вижда, че България изостава и затова трябват нови хора и ново мислене. Ако има някаква поука от тези избори, това е, че българите желаят възобновяване и смяна ", на мнение е някогашният финансов министър.

Дянков акцентира, че от горчивия си опит е схванал, че " политиците би трябвало да са доста смирени и да водят страната от позиция на триумфи в някои съществени политики ".

Той е на мнение, че се закъснява с Бюджет 2022, само че това не е съдбовно, тъй като в последваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния обновен бюджет.

" Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация и по тази причина би трябвало да се намерения повече, защото последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по приходите и върху зелената стопанска система. Задача на бъдещото държавно управление е и да кажат по какъв начин може да вдигнат икономическия напредък от 3,5% на 5,5% ", счита Дянков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР