Подвариантът Ерис на новия коронавирус се разпространява бързо по света

...
Подвариантът Ерис на новия коронавирус се разпространява бързо по света
Коментари Харесай

Германско изследване: Причините за бързото разпространение на новият COVID вариант Ерис

Подвариантът Ерис на новия ковид се популяризира бързо по света не тъй като е по-силно инфектиран от предшествениците си, а тъй като съумява по-ефикасно да се бори против имунната система на инфектираните, откри изследване на експерти от Германския център по примати - Институт Лайбниц за проучване на примати в Гьотинген. За това заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Експертите в института са изследвали характерностите на подварианта EG.5.1. Те са открили, че той не е по-силно инфектиран от предшествениците си, само че може да неутралиризира антителата. Това дава на Ерис преимуществото, че може да заразява сполучливо хора, чиято имунна система създава антитела против SARS-CoV-2 вследствие на преболедуване или имунизация. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Лансет инфекшъс дизийзис ".

Открихме доказателства, че увеличената дарба за отбягване на антителата е евентуалната причина за бързото разпространяване на Ерис, сподели Маркус Хофман, началник на изследователския екип от експерти от Института Лайбниц за проучване на примати, Медицинското учебно заведение в Хановер и университета " Фридрих-Александър " Ерланген-Нюрнберг.
Прочетете още
Тъй като Ерис е обвързван с подвариантите на XBB.1.9, може да се счита, че новите приспособени към XBB ваксини ще са ефикасни и за подвариантите на EG.5, сподели Щефан Полман от Германския център по приматите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР