Подсилващи дози от ваксината ` може да бъдат поставяни на

...
Подсилващи дози от ваксината ` може да бъдат поставяни на
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата одобри бустерните дози от ваксината на Moderna

Подсилващи дози от имунизацията ` " може да бъдат поставяни на лица, навършили 18 години, минимум шест месеца след втората доза. Такова е заключението на Европейската организация по медикаментите. По-рано този месец здравните управляващи на Европейски Съюз утвърдиха слагането на бустерни дози и от имунизацията на " Pfizer/BioNTech ", като предложиха слагането на такива от двете иРНК ваксини на лицата с отслабена имунна система.

Страните-членки бяха оставени да вземат решение сами дали останалите жители би трябвало да получат подсилваща доза. Европейската организация по медикаментите съобщи през днешния ден, че провеждането на акциите за имунизация остава от компетенцията на националните здравни управляващи. Подложени на напън да съживят икономическата си интензивност, да се борят с по-заразния вид Делта и да избегнат локдауни през зимата, няколко страни към този момент започнаха акции за слагането на бустерни дози, преди организацията да разгласи рекомендациите си. В другите страни бяха възприети разнообразни подходи кой има право на бустерна доза.
 Moderna: Covid имунизацията ни е безвредна за деца на възраст 6-11 години Moderna: Covid имунизацията ни е безвредна за деца на възраст 6-11 години
Фармакомпанията Moderna разгласи, че резултатите от изпитването на имунизацията им против COVID-19 при деца на възраст сред 6 и 11 години са...

Европейската организация по медикаментите разгласи, че следи риска от поява на доста рядко срещани странични резултати след слагането на бустерни дози. Съединени американски щати към този момент позволиха трета доза от препаратите на " Pfizer/BioNTech ", " Moderna " и " Джонсън и Джонсън ", напомня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР