Подсъдимият Л. Г. се е признал за виновен за извършено

...
Подсъдимият Л. Г. се е признал за виновен за извършено
Коментари Харесай

Подсъдим за лихварство се е споразумя с Окръжната прокуратура в Благоевград

Подсъдимият Л. Г. се е признал за отговорен за осъществено от него закононарушение за нелегално реализиране на банкови покупко-продажби, като се е споразумял с Окръжна прокуратура - Благоевград, оповестиха от обвиняването.
42-годишният мъж е бил притеглен към наказателна отговорност за това, че в интервала от 2018 година до м. април 2020 година, като физическо лице, предоставял парични средства под формата на заеми (заеми). Получателите им били задължени до връщането на сумите по тях да заплащат начислената от него 15 % рента. За осъществяване на такава активност по занимание, според Закона за кредитните институции, се изисква лицето да бъде вписано в обществен указател на Българска народна банка и да има лиценз, публикуван от Българска народна банка. Подсъдимият Г. не имал подобен. Сумите, които давал на заем, варирали от 1000 до 20000 лв., като размерът на непозволените приходи, получени от лихвите, е 13 550 лв..
Подсъдимият Л. Г. се е съгласил да му бъде наложено наказване от две години „ отнемане от независимост “ с четиригодишен изпитателен период. Предметът на закононарушението – сумата от 2 000 лв., дадена като заем на очевидец по делото, както и 13 550 лв., е лишен в интерес на страната.
Съдът е одобрил по този начин подписаното сред страните съглашение, което има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР