Подсъдимата жена била назначена на длъжност касиер, продавач-консултант“ съгласно трудов

...
Подсъдимата жена била назначена на длъжност касиер, продавач-консултант“ съгласно трудов
Коментари Харесай

Служителка си присвои пари от оборота на бензиностанция


Подсъдимата жена била назначена на служба " касиер, продавач-консултант “ според трудов контракт по заменяне на служител-титуляр в един от обектите на верига бензиностанции. Сред отговорностите й по длъжностна характерност били инкасирането на цената на продадени артикули и горива, съхранението на касовата наличност, както и правенето на финансов доклад и предаването на парите от оборота в края на работния ден.

На обособени дати, общо четири пъти в интервала 2 - 14 март 2017, подсъдимата заделяла и прибирала за себе си част от получените и регистрирани по документи суми. По този метод при продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, тя присвоила през този интервал непознати пари, връчени в това й качество и поверени й да ги пази.  Присвоената сума -  в  общ размер от 1650 лв., до привършване на правосъдното разследване в първоинстанционния съд е била възобновена от подсъдимата.

По силата на реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение, 36-годишната жена беше наказана на 4 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.  Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР