Подразделенията на ЧВК Вагнер ще получат боеприпаси и оръжие за

...
Подразделенията на ЧВК Вагнер ще получат боеприпаси и оръжие за
Коментари Харесай

Украйна настръхна! Думите на готвача на Путин

Подразделенията на ЧВК " Вагнер " ще получат муниции и оръжие за продължение на бойните дейности, главнокомандващият съветските военно-космическите сили (ВКС) Сергей Суровикин ще следи разговора с министерството на защитата при вземането на решения. Това разгласи създателят на групировката Евгений Пригожин.

„ Тази вечер получихме бойна заповед... Те дават обещание да ни дадат толкоз муниции и оръжия, колкото са ни нужни, с цел да продължим военните дейности,...всичко ще бъде сложено на фланга, което е належащо, тъй че врагът да не ни стопира “, гласят думите на Пригожин в Telegram канала на неговия пресофис, представен от ТАСС. „ Казаха ни, че можем да действаме в Артьомовск (на украински Бахмут), както намерим за добре. И дефинираха Суровикин като индивидът, който ще взема всички решения в границите на военните дейности на ЧВК „ Вагнер “ в съдействие с Министерството на защитата “.
-->
Генерал Сергей Суровикин бе назначен за няколко месеца като командващ бойните дейности в Източна Украйна, а по-рано този година командващ стана началникът на Генщаба ген. Валерий Герасимов. Суровикин стана негов заместител фронта, запазвайки длъжността си на главнокомандващ Върховен касационен съд на страната.

По-рано Пригожин сподели, че 95% от града е в съветски ръце. Той предизвести също, че подразделенията на „ Вагнер “ ще останат на позиции в Артьомовск до 00:00 московско време на 10 май, а по-късно ще „ отидат в тиловите лагери “, с цел да „ ближат раните си “ там и да спасят персоналния състав от загуби. Той подлагаше на критика военното министерство поради неналичието на муниции за „ Вагнер “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР