Подразделение на корпуса на морската пехота на САЩ се подготвя

...
Подразделение на корпуса на морската пехота на САЩ се подготвя
Коментари Харесай

Американски военни се подготвят за руска зима

Подразделение на корпуса на морската пехота на Съединени американски щати се приготвя за хипотетично опълчване на Русия и Северна Корея в рискови метеорологични условия. През последните месеци близо 600 морски пехотинци са минали особено образование в Норвегия, оповестява Defense News, като са отделяли особено внимание на всеки подробност. Учат се да пускат в деяние оръжия и информационно съоръжение, което е било дълго време при ниска температура. Също по този начин те биват учени по какъв начин да се обличат, да подгряват вода и да се хранят при минусови температури.

За последно американските военни са се сражавали при сурови зимни условия преди 70 години Чосинското водохранилище (1950 г.), по време на Корейската война. Тогава военните не са съумели да се нагодят към суровите условия и от студа са умрели близо 7000 души. Сега американските военни се притесняват, че обстановката може да се повтори. Потенциален спор с Русия или Северна Корея им се вижда като призрачен сън както от тактическа, по този начин и от логистична гл.т. „ Американските военни би трябвало да бъдат в отлична освен физическа, само че и психическа форма”, споделя командващия корпуса военачалник Робърт Милър.

В същото време тези старания може да се окажат незадоволителни, защото морските пехотинци не могат да се приготвят за зимните условия в цялостен състав. Присъствието на Корпуса на ротационен принцип е значим сигнал за Русия за това, че районът се намира в полезрението на Америка, считат експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР