Подпорната стена на плаж Алепу може да не бъде съборена,

...
Подпорната стена на плаж Алепу може да не бъде съборена,
Коментари Харесай

Сандов: Подпорната стена на плаж „Алепу” може да не бъде съборена, а просто зарита

Подпорната стена на плаж „ Алепу ” може да не бъде съборена, а просто зарита. Това мнение изрази пред вицепремиерът и министър по околната среда Борислав Сандов.

„ Ще би трябвало да се направи разбор. Според мен би трябвало да се рекултивира и да се възвърне доколкото е допустимо естествената зона там ”, сподели Сандов.

„ Представете си по какъв начин бива зарината - по този начин ще извършва функционалностите си на подпорна стена и в същия миг няма да може да бъде превърната в хотел. Според мен няма нужда от сриването, само че дано кажат и специалистите ”, сподели Сандов.

Той изясни, че каквото и да се реши, всичко ще се заплати от този, който е направил нарушаването. „ Ако се окаже в съда, че страната е подвела притежателя, тогава страната ще заплати ”, сподели Сандов.

Относно автомагистрала „ Хемус ”, Сандов сподели, че минава в идващия програмен интервал, в случай че желаеме да се строи с европейски средства. „ Би трябвало да е подготвена в границите на идващия програмен интервал 2021-2027 година ”, сподели Сандов. „ Оперативната стратегия дава 3 години спомагателен период за осъществяване на планове, тъй че най-късно до края на десетилетието ”, сподели Сандов.

Относно АЕЦ „ Белене ” той сподели, че ще се направи разбор за нуждата от нуклеарни мощности.

„ Твърде доста пари се изхарчиха за нещо, за което няма време, нямаме и потребност от това. На нас ни би трябвало бърза промяна в енергетиката ”, сподели Сандов.

Относно въглищните централи Сандов сподели, че с Европейска комисия се разисква промяна на задачите от „ затваряне на въглищните райони ” към задачата „ понижаване на излъчванията ”.

„ Над 5 милиарда влизат в бюджета предходната година от квотите излъчвания. Идеята е да ги влагаме в енергийния преход ”, сподели Сандов.

Освен това се възнамерява национална акция за залесяване. „ Целта е 100 милиона дървета до 2030 година. Има обезпечено финансиране за началото на тази акция ”, сподели Сандов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР