Подписването на Междуправителствено споразумение между Република България и Република Гърция

...
Подписването на Междуправителствено споразумение между Република България и Република Гърция
Коментари Харесай

Данъчното третиране на газовата връзка България-Гърция ще бъде обект на междуправителствено споразумение


Подписването на Междуправителствено съглашение сред Република България и Република Гърция за данъчното отнасяне на газовата връзка Гърция-България е значим детайл от реализацията на плана. За задачите на ефикасното осъществяване на договарянията сред страните, Министерският съвет утвърди на днешното си съвещание главните условия на бъдещото съглашение като позиция на българската страна, съгласно която да се приготви, координира и завърши бъдещото Междуправителствено съглашение. То ще подсигурява постоянен данъчно-правен статут на плана и предвидимост в данъчното облагане.

Проектът за създаване на газовата връзка Гърция-България е основен както за страната ни, по този начин и за района на Югоизточна Европа. Интерконекторът е включен измежду седемте предпочитани плана на Европейската комисия, част е и от самодейността за междусистемна газова съгласуваност в Централна и Югоизточна Европа.

Междусистемната газова връзка е избрана за обект с национално значение и народен обект според решения на Министерския съвет на Република България, както и според законодателството на Република Гърция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР