Подписката за референдум за президентска република върви, допълни тойИвайло Вълчев

...
Подписката за референдум за президентска република върви, допълни тойИвайло Вълчев
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Ако системата работеше, нямаше да бъдем в лупинг от избори

Подписката за референдум за президентска република върви, добави той

Ивайло Вълчев от " ИТН " съобщи в студиото на " 120 минути " по, че счита, че България би трябвало да промени формата си на ръководство.

" Ако тази система работеше, нямаше да бъдем в този към този момент 2-годишен лупинг от избори. Тогава просто президентът ще назначи държавно управление с министър-председател от партията, която е спечелила изборите. Това е системата, която работи ", добави той.

„ Подписката за референдум за привикване на Велико национално заседание, което да прегледа въпроса за президентска република, върви. Това е концепция, която изключително в този пети следващ цикъл на избори, който не съумява да излъчи работещо държавно управление, е доста настояща “, съобщи Ивайло Вълчев.

Той добави, че Има Такъв Народ са „ за “ това хората да бъдат питани по значимите въпроси.

„ Представям си президентска република с атрибутите на Франция. Съединени американски щати са още повече, тъй като там президентът непосредствено назначава държавното управление такова, каквото той счита, че би трябвало да бъде “, съобщи Вълчев.

Решението за Паметника на Съветската войска в София

„ Паметникът на Съветската войска би трябвало да остане някъде и да се види, тъй като в случай че премахнем безусловно всичко от предишното си, има заплаха да го забравим. В центъра на София е разумно да има монумент на български цар, на българки хан “, съобщи Ивайло Вълчев.

Той добави, че не е добре най-високият монумент в София да бъда монумент на непознат боец.

„ Често преди време, говорейки си с руснаци, отговаряйки на техните нападки: „ България ни съобщи, присъединявайки се към Европа, им споделях: Никой в България няма да не помни 1877 и 1878 година и всеки българин постоянно ще бъде признателен за това, което се е случило. Не инцидентно даже по времето на комунизма, когато в Съюз на съветските социалистически републики се събаряха църкви и монументи, руснак можеше да види съветска черква и монумент на съветски цар в България, в центъра на София – тъй като има защо да сме благородни “, сподели той.

Войната в Украйна

„ Не мисля, че войната в Украйна, която е извънредно трагично събитие за украинския и съветския народ, би трябвало да бъде използвана в българска предизборна реторика. Най-добре е да се реализира мир, само че той би трябвало да е почтен. Колкото по-бързо стартира да се приказва за мир, толкоз по-добре “, съобщи Вълчев.

Той добави, че какъвто и мир да бъде реализиран, изкопаната бездна несъмнено в идващите 50 -100 година няма по какъв начин да бъде запълнена.

Отношенията със Северна Македония

Ивайло Вълчев съобщи, че езикът на омразата и непоносимост, който се употребява в медиите в Северна Македония по отношение на България е в „ алената канара “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР