„Подписката има огромно морално значение, за да покаже, че хората

...
„Подписката има огромно морално значение, за да покаже, че хората
Коментари Харесай

Ерменков в Добрич: Подписката за ЧЕЗ има огромно морално значение, за да покаже, че хората в България не спят

„ Подписката има голямо морално значение, с цел да покаже, че хората в България не спят, че хората в България пазят ползите си и че, когато някой тръгне против народа, нормално катастрофира.

Чрез подписката ще покажем на какъв брой хора им пука, какво се случва в страната, какъв брой хора се усещат ангажирани за това, че ни разпродават на дребно и по метод, по който е афектиран за страната, тъй като сега имаме обстановка, в която една Гинка е онази, която взема решение ориста на държавното присъединяване в ЧЕЗ. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков в Добрич.

„ Тя договаря какво ще стане и ще има ли присъединяване на страната и тя се снима сред вицепремиер и министър на финансите. Дай Боже, всекиму такава Гинка. Нещата са съществени, а министър председателят схваща единствено от напън на хората и от митинги и неодобрение, той не се вслушва другояче в разсъдъка ", уточни социалистът.

Според него не може да се отхвърли на Брисов, че има инстинкт за самосъхрание и когато стане напечено, той постоянно прави или крачка обратно, или настрана. „ Нашата работа е в този момент да направи крачката, която да го смъкна от власт ", сподели той.

„ Когато приказваме за продажбата на ЧЕЗ, ние сме очевидци на следващата Гинка, тъй като има и други Гинки в страната, само че те не касаят в такава степен националната ни сигурност. Гинката, която купи БТК - също нито експерт, нито схваща от БТК. Недалеч от тук една Гинка купи Топлоелектрическа централа Варна.

За двамата младежи- Гинки, които купиха Дипломатическия клуб в Бояна, няма да приказвам ", сподели Таско Ерменков. По думите му ние сме очевидци на поредна политика на Гинковщината в ръководството на страната. „ За страдание това се случва и за наслада, хората започнаха към този момент да го осъзнават.

Тук, в Добрич, приказваме за ЕнергоПРО, не ЧЕЗ, само че на следващия ден може и тук да се надигнем пред същия проблем ", акцентира той. По думите му сред 2 и 3 млн. наши съграждани са клиенти на ЧЕЗ и сме длъжни да проявим нашата взаимност с тези хора. „ Ако държавта не се включи в тази договорка, тя няма да се случи, тъй като няма в света финансова институция, която да финансира към този момент по този начин опорочена договорка с неприятен облик ", счита социалистът.

„ Понеже има едни пет милиона евро, които са подадени като гаранция за присъединяване, в случай че не се случи тази договорка, тези пет милиона изгарят. Някой ги е дал и никак не желае да ги загуби ", акцентира Ерменков. Според него страната би трябвало да купи ЧЕЗ. „ Струва ми се, че в България има много повече експерти, които могат да ръководят тази активност, в сравнение с Гинка Върбакова.

Лошото е, че когато зададохме въпросите си на комисията в Народното събрание, първото нещо, което чухме, беше изказване, което нямаше общо със договорката и все едно беше писано от ПР-ите на държавното управление ", добави социалистът.

„ Опитахме се да разберем- за какво самостоятелните органи в страната не правят никва работа. Оказа се че Комисия за защита на конкуренцията можела да се включи, единствено при завършване на договорката, КФН не може да направи нищо, тъй като единствените, които могат да проверяват произхода на средствата, са ДАНС. Оказа се, че и КЕВР също няма какво да направи, тъй като не залагали имущество, само че ние написахме и писмо до КЕВР в петък ", сподели също Ерменков.

Стартира подписка за повреждане договорката за ЧЕЗ и в Смолян област

Областният съвет на БСП-Смолян даде старт на събирането на подписи срещу скандалната договорка на ЧЕЗ на територията на десетте си общини. Социалистите акцентират, че подписката се събира като израз на публичните настройки против корупцията на високите етажи в държавната власт, против реализирането на договорката на мрачно, без българските жителите да са осведомени при какви условия се прави и кои са същинските притежатели на фирмата-купувач.

В резултат от събраната подписка, Българска социалистическа партия ще внесе иск в съда за повреждане на договорката. Според социалистите договорка от подобен мащаб визира директно голям брой български жители и следва да се осъществя единствено при ясни правила и в пазарни условия.

Всеки, който желае да поддържа самодейността, може да го направи в регионалните и общински препоръки на БСП- Смолян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР