Подписка за изграждането на кучешки приют в Сливен разцепи на

...
Подписка за изграждането на кучешки приют в Сливен разцепи на
Коментари Харесай

Кучешки приют раздели защитниците на животните в Сливен

Подписка за построяването на кучешки подслон в Сливен разцепи на два лагера локалните бранители на животните. Според групата, инициирала подписката, приютът ще бъде място, където животните ще бъдат обгрижвани, а съперниците им от образуваната в обществените мрежи група наричаща се „ Зоодоброволци “ настояват, че това ще е затвор за животните и излизат със свое предложение, съобщи БНР.

Инициаторката на подписката Пепа Генчева разяснява, че приютът ще бъде първата стъпка към опазване живота на бездомните кучета.

„ В приюта тези животни ще се обезпаразитяват, имунизират, лекуват, а знаем, че една от функционалностите на приюта е да се търсят осиновители “, сподели тя.

Габриел Пърев от групата „ Зоодоброволци “ посочи претекстовете си срещу: „ Това, което предлагаме, е тези средства, които биха били вложени за един подслон, да се вложат в инспекции на стопаните из града. Да се следи за чипирането на кучета “.

Кметът на Сливен Стефан Радев разяснява, че общината планува да бъде доизграден стартираният преди няколко години подслон за кучета. „ Имаме проекти, обезпечили сме финансиране за довеждане докрай на градежа през тази година “, изясни той.

Кметът сподели още, че е подготвен на спор със заинтригуваните групи, с цел да се вземе най-хубавото решение за оправянето с казуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР