Подписка от 15 882 подписа с искане за промени в

...
Подписка от 15 882 подписа с искане за промени в
Коментари Харесай

15 882 подписа за промени в НПК внесоха от БСП


Подписка от 15 882 подписа с искане за промени в Наказателно-процесуален кодекс за анулация на бързото произвеждане при тежки закононарушения внесоха депутатите от Българска социалистическа партия. В Народното събрание бяха и близки на жертви на убийства, които по-рано стачкуваха пред Народно събрание точно с настояването да няма опция причинители на тежки закононарушения да бъдат съдени по бързото произвеждане и присъдите им да бъдат понижени.
С нас са околните на жертви на тежки закононарушения, в чиито случаи е прилагано кратко произвеждане или предстоят процеси, както е казусът с Криси от Сотиря, изясни пред публицисти Корнелия Нинова. Подписката е събрана от околните на жертвите, подкрепили са я хора от цялата страна, които желаят правдивост и отмъщение за тежки закононарушения.
Ще доведем до дъно тази борба за правдивост, безапелационна бе Нинова. Депутатите от левицата към този момент внесоха законопроект за промени в Наказателно-процесуален кодекс, с които се споделя, че в случаи на тежки телесни повреди и убийства няма да се ползва съглашение, няма да се понижава присъдата от доживотна и няма да има право на подмяна с по-малка. По наше предложение не се дава право или опция на съд или прокуратура да преценят всеки случай поотделно, посочи Нинова.
Законопроектът ще се гледа през днешния ден на правна комисия. Обръщам се към всички - политици, общественици, всички - няма партиен цвят в тази работа, прикани Нинова. Единственото предпочитание на тези хора е техните близки да бъдат възмездени заслужено. Искаме и бързо да се гледа нашето предложение, тъй като в случай че то бъде признато до влизане в съда на делото по случая " Сотиря ", то за него ще се приложи новият закон и няма да има кратко произвеждане, изясни още водачът на левицата.
Ние предлагаме промени в Назателно-процесуалния кодекс, които могат да се ползват и обратно във времето, до влизането на делото в съд, сподели Нинова. Има предложение от сътрудниците от ГЕРБ - за промени в Наказателния кодекс, който няма назад деяние. Ще има деяние отсега нататък - сега, в който се разгласява. Всички досегашни случаи няма да могат да бъдат наранени, акцентира тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР