Подписка и колективно дело срещу ЕВН подготвят жители на бургаския

...
Подписка и колективно дело срещу ЕВН подготвят жители на бургаския
Коментари Харесай

В Сарафово събират подписи срещу честите токови удари

Подписка и групово дело против ЕВН приготвят поданици на бургаския квартал „ Сарафово “, които се оплакват от чести прекъсвания на тока и следващи токови удари. Проблемът е от към месец, а токовите удари са по няколко на вечер.

Бургас

3800 са непрекъснатите поданици в Сарафово, а през летния сезон стават над 10 хиляди. Ресторантьори, магазинери и домакини търпят загуби и повреди от всекидневните проблеми с тока. В ресторанта си Иван Вършев има към 50 електрически уреда.
Иван Вършев: Най-големият ни проблем е касовият уред, тъй като като спря токът онази вечер не можахме де изкараме сметките на клиентите.Рестартираме, чакаме, костваме, хората ги бавим. Михаил Петров-управител на денонощен магазин: Имам една кафемашина, която я хвърлих, тъй като платката коства сто-сто и петдесет лв..16 Компютърът към този момент стартира да забива, има юпиеси, които го защищават към момента, само че мъчно се работи по този начин по този метод и непрекъснато сме на тръни да не се случи това нещо.
Хората считат, че е несериозно в 20 век птиците или метеорологичните условия да са причина за спиранията на зареждането и за изключителните неудобства и проблеми в домовете им.
Лидия Стоянова: Звъня им всеки ден да ми оправят малкия екран кабелният оператор, те не са отговорни, споделят – не е от нас, разберете, отново е имало токов удар. Вече започнах да си изключвам шалтера като излизам от у дома. Защото не знам по кое време ще спре токът и какво ще се случи. Боян Малашев: Това продължава с години към този момент тука има проблем с тока. През лятото и през зимата, хората зимата постоянно остават без ток и мръзнат. Неделин Недялков- кмет на Сарафов: Наистина се случва от към две-три седмици съвсем всяка вечер, и то неведнъж, в границите на секунди, само че прекъсва зареждането, след това се възвръща.
От електродружеството ни дадоха отговор, че през последните две седмици по тяхната мрежа е записано едно краткотрайно разстройване, а по мрежата високо напрежение, която е благосъстоятелност и се оперира от държавното енергийно сдружение, са регистрирани серия кратковременни разстройства през последните няколко дни.
Крум Косев- ЕВН: Предприехме повсеместен пакет от ограничения дружно с сътрудниците от ЕСО, с цел да минимизираме изключванията, следим мрежата 24 часа в денонощието.
От ЕВН оповестиха още, че има огромен план въздушната мрежа от електрически проводници на квартал Сарафово да бъде вкарана подземен. А клиентите, които имат развалени уреди вследствие токовите удари би трябвало в най-кратък период да алармират, с цел да бъдат направени констативни протоколи и изпълнени настояванията им за компенсации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР