Подписани са договорите за изработването на технически проекти при предстоящите

...
Подписани са договорите за изработването на технически проекти при предстоящите
Коментари Харесай

Започва подготовката за ремонта на два тунела на „Тракия“ и „Хемус“

Подписани са договорите за изработването на механически планове при идните ремонтно-възстановителни работи на тунелите „ Топли дол “ на автомагистрала „ Хемус “ и „ Траянови врата “ на „ Тракия “, част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на плановете, които ще се изготвят по-късно ще бъдат подхванати нужните ремонтни действия.

Тунелът при 39-ти километър на Автомагистрала „ Хемус “ е с дължина 883 м, а при 53-ти километър на Автомагистрала „ Тракия “ е 720 м. Двете уреди са пуснати в употреба през 1985 година Стойността на контракта за планиране на тунел „ Топли дол “ на Автомагистрала „ Хемус “ е 333 408 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител ще бъде „ Пътпроект “ ЕООД. Техническият план на „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “ ще бъде направен от Обединение „ Свеко-Трансконсулт 22 “, с участници „ Свеко енергопроект “ АД и „ Трансконсулт- 22 “ ООД. Договорът е за 407 100 лева с Данък добавена стойност. Срокът за изработването и на двата плана е 150 дни.

Предвидено е на оборудванията да бъдат осъществени геодезически измервания, градивни обследвания, при нужда инженерно-геоложки изследвания и представянето на механически отчет с планово предложение за ремонтно- възстановителни работи. Целта е да се плануват всички нужни ограничения и действия, които би трябвало да се изпълнят на двата тунела, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР