Подписан е договор за изграждането на 14,5 км от път

...
Подписан е договор за изграждането на 14,5 км от път
Коментари Харесай

Започва строежът на път между Калотина и Драгоман

Подписан е контракт за построяването на 14,5 км от път I-8 сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгоман, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Изпълнител на правата ще е " СТРАБАГ БПА " ДЗЗД с участници: " Щрабаг " ЕАД, " Страбаг Сп. з.о.о., Полша " и " Битумина ГмбХ-България " ЕООД.

Стойността на контракта е 137 491 883.28 лева без Данък добавена стойност.

Отсечката ще бъде с по две ленти за придвижване в посока и лента за спешно прекъсване. При км 12+520 ще бъде построен вход-изход от първокласния път към терминал Драгоман. Ще бъдат издигнати 10 огромни уреди, две от които ще са при пътните възли " Калотина " и " Драгоман ".

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 852 календарни дни. От тях 122 дни са за разработване на техническия план.

Предстои подписването и на контракта за създаване на още 17 км от път I-8 сред Драгоман и Сливница. Този сектор ще се извършва от " ГБС Инфраструктурно строителство " АД.

Път І-8 е част от главната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е по направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул - Калкута. Това е най-краткият път, който свързва Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София обезпечава връзка към трансевропейския кулоар " Ориент/Източно Средиземноморски ".

Очаква се модернизацията на пътния сектор да усъвършенства трансграничната връзка сред България и Сърбия. С построяването на правата ще се понижи времето за пътешестване и ще се обезпечат комфортни и безвредни условия за придвижване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР