Подобряването на условията за пешеходци, велосипедисти и обществения транспорт в

...
Подобряването на условията за пешеходци, велосипедисти и обществения транспорт в
Коментари Харесай

Германия създава съюз за насърчаване на алтернативите на колите в градовете

Подобряването на изискванията за пешеходци, велосипедисти и публичния превоз в немските градове получи нова поддръжка в края на предходната седмица със основаването нов алианс за " съвременна подвижност ", съобщи ДПА.

Тъй като градското обмисляне в множеството обитаеми места в Германия продължава да дава преимущество на колите, дълго възхваляваният поврат в транспортната политика към момента не е завзел толкоз положителни позиции, колкото поддръжниците му се надяват.

Новият алианс на федералното държавно управление, немските провинции, градове и локални общности ще търси решения на проблемите на градската среда.

Мобилността в градовете става по-разнообразна и би трябвало да бъде по-модерна и устойчива, уточни Маркус Леве, вицепрезидент на Асоциацията на немските градове.

Целта на сдружението е да накара повече хора да вървят пешком, да карат колело или да употребяват публичния превоз, както и да се подобрят транспортните връзки с околоградските региони, добави той.

Федералният министър на превоза Андреас Шойер наскоро съобщи, че по пътищата би трябвало да бъде оставено повече място за велосипедистите.

Правителството усили бюджета за районен публичен превоз, отпускайки спомагателни 1.2 милиарда евро (1.3 милиарда долара) за нови автобусни и жп линии сред 2020 и 2023 година. Така бюджетът доближава общо 9.8 млн. евро. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР