Подобряване на работата в публичните предприятия е една от основните

...
Подобряване на работата в публичните предприятия е една от основните
Коментари Харесай

Новият икономически министър иска да подобрява работата на публичните предприятия

" Подобряване на работата в обществените предприятия е една от главните задачи, която аз си сложих поемайки Министерство на стопанската система и промишлеността. Определено имаме области, в които можем да подобрим процесите и желаеме да използваме най-хубавите практики, тъй че България да се приближи допустимо най-близо до своите стратегически сътрудници. "

Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността  Богдан Богданов, който откри първото съвещание на проучвателната задача в България към Комитета по корпоративно ръководство на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестиха от Министерството в понеделник.

По време на съвещанието министър Богданов акцентира, че участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е основен приоритет.

" Гарантирам, че ще имате цялостната поддръжка от всички държавни институции, поредност в ограниченията, които ще се ползват, с цел да се осъществя участието на страната ни в организацията ", сподели министър Богданов. Той увери, че нашата страна е подхванала нужните промени на равнище законодателни промени, правилници за използване на съответните закони, тъй че да се работи в цялостно сходство с регламентите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Министър Богданов изрази убеденост, че през тази седмица ще се проведат градивни разговори, ще има ползотворно съдействие с Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с цел да се реализира задачата на задачата.

Срещата е първата от поредност полемики в интервала от 12 до 15 юни, на които Министерството на стопанската система и промишлеността е хазаин. Очаква се в срещите със Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз да вземат участие представители от Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Комисията за обществен контрол над записаните инспектори, Сметната палата, Министерството на енергетиката, Национална комисия по корпоративно ръководство, БДЖ холдинг, КРИБ, БТПП, Асоциация " Прозрачност без граници " и други

Присъединяването на България към еврозоната, което за бизнеса е осъществима цел, към шенгенското пространство, за което България би трябвало да поработи, както и участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, са измежду водещите цели на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за 2023 година, показани при започване на годината от ръководителя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, който е и ротационен ръководител на АОБР.

В началото на юли 2022 година АОБР предложи Бизнес съветът (BIAC) към Организацията за икономическо сътрудничество и раз да сътвори контактна " мрежа за присъединение " сред работодателските организации в страните, претенденти за участие. Целта е да се даде опция на Бразилия, България, Хърватия, Перу и Румъния,  които в края на януари 2022 година получиха предложения за присъединение, да обменят положителни практики, опит и полемики по разнообразни тематики, оповестиха от Българската стопанска камара.  

" За АОБР е значимо в страната ни да се организира акция по разяснение на процеса по присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и какви са опциите за принос на всички заинтригувани страни ", съобщи тогава инж. Стефан Чайков, представител на АОБР в Бизнес съвета на една от най-престижните стопански организации в света.

Графикът, който Организацията за икономическо сътрудничество и раз е определила, планува главните дейности по Пътната карта за присъединение на страните, претенденти за участие, да се проведат в интервала 2023-2026 година Процесът за всяка държава-кандидат е друг. Той включва строги и задълбочени оценки от повече от 20 механически комитета в необятен набор от области. Тези прегледи правят оценка и съпоставят сходството сред политиките и практиките на всяка страна с тези на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като при част от тях се изискват и законодателни промени, тъй че страната да дава отговор на най-високите стандарти и практики.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР