Подобно на останалите азиатски държави, така и във Виетнам кулинарните

...
Подобно на останалите азиатски държави, така и във Виетнам кулинарните
Коментари Харесай

Три интересни рецепти от виетнамската кухня

Подобно на останалите азиатски страни, по този начин и във Виетнам кулинарните умения и традиция зависят от положителния баланс на петте усета, а точно умелото съчетаването на горчиво, солено, сладко, кисело и пикантно.

Счита се, че с цел да е вкусно едно виетнамско ядене, то би трябвало постоянно да е приготвено от пресни артикули, заради което се натъртва само на сезонните плодове и зеленчуци.

В случая сме Ви подбрали някои предписания от виетнамската кухня, с които можете да организирате менюто си за целия ден и да се потопите в света на тази приказна азиатска страна:

Бъркани яйца по виатнамски

 Бъркани яйца по виетнамски

Необходими артикули: 400 г изцедено и натрошено тофу, 50 г олио, 9 яйца, 3 с.л. ситно нарязан зелен лук, 3 с.л. ярък соев сос, няколко стръкчета кориандър

Начин на подготвяне: Тофуто се запържва в мазнината от всички страни за към 5 мин. В купа се разрушават яйцата със соевия сос, изсипват се при тофуто и се пържат за 4 мин. с леко безредие. Когато са подготвени, се поръсват със лука и кориандъра.

Обедна чорба от кокошка

 Виетнамска чорба

Необходими артикули: 1 кокошка, 200 г изсушени гъби шийтаке, 200 г оризово фиде, лимонови изсушени листа, сол на вкус

Начин на подготвяне: Вътрешностите на кокошката се изваждат и тя се измива добре. Разрязва се на части и се поставя да се вари в подсолена вода. След към 1 час се прибавя фидето и гъбите. Когато гъбите омекнат, се сипват и нарязаните на дребно дреболии. Малко на първо място да е готово, се поставят и няколко стрити листенца от лимон. Готовата чорба от кокошка се употребява, до момента в който е топла.

Вечеря от пикантна карамелизирана риба

 Зеле по виетнамски

Необходими артикули: 2 бр. рибни филета, 55 г захар, 1- 2 ситно нарязани люти чушлета, 1 парче джинджифил, 1 глава китайско зеле, 2 с. л. лимонен сок, 1 с. л. азиатски рибен сос, няколко стръкчета кориандър

Начин на подготвяне: Захарта се нагрява дружно с малко вода, до момента в който стартира да се карамелизира. Към нея се прибавят рибеният сос, едро нарязания джинджифил, лютите чушлета и вода. Когато всичко кипне, се прибавят рибните филета, без да се нарязват с кожата към дъното на съда. Добавя се и едро нарязаното зеле. Съдът се оставя да къкри на слаб огън до омекването на зелето, поръсва се с кориандъра, подправя се с лимоновия сок и се сервира дружно с ориз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР