Подобно на бразилския държавен глава Жаир Болсонаро, боливийският президент Ево

...
Подобно на бразилския държавен глава Жаир Болсонаро, боливийският президент Ево
Коментари Харесай

Пожари и в Боливия: Моралес също е критикуван от еколозите

Подобно на бразилския държавен глава Жаир Болсонаро, боливийският президент Ево Моралес е подложен на рецензии от еколозите, които упрекват земеделската му политика за пожарите, които към този момент са опустошили близо един милион хектара в източната част на Боливия, предава Франс прес.

Под натиска на локалните природозащитни организации левият водач в последна сметка одобри в неделя предложенията за помощ на редица страни от района и Испания за битка с безконтролните пожари, които от няколко седмици бушуват из боливийската част на района Пантанал при границите с Бразилия и Парагвай.

Моралес също по този начин прекрати предизборната си акция, в която се бори за четвърти мандат на избори в края на октомври. По публични данни 950 000 хектара са били опустошени от пламъците от май, с внезапно увеличаване от средата на август.

В центъра на рецензиите на екологичните организации е " чакео ", практиката да се изгаря растителни площи за приемане на обработваеми земи. Тя е необятно публикувана и съгласно еколозите е намерено насърчавана от държавното управление, което поддържа разширението на интензивната земеделска активност.

" Говорим за държавна политика, която е контрактувана с бизнес бранша в Източна Боливия за разширение на интензивното земеделие в граничните региони с генетично променената соя, плантациите захарна тръстика и пасища за добитък ", сподели шефът на Неправителствени организации " Сехис " Леонардо Тамбурини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР