Подобна атака демонстрира и слабост, и страх от политическа алтернатива,

...
Подобна атака демонстрира и слабост, и страх от политическа алтернатива,
Коментари Харесай

Петър Витанов: Сглобката иска да узурпира цялата власт, президент...

„ Подобна офанзива показва и уязвимост, и боязън от политическа опция, която може да опустоши това ръководство “, счита Витанов.

 

Той отговори и на въпроса, дали Инициативният комитет за референдум ще прерасне с партия.

 

„ Инициативният комитет за Трети март имаше една цел – да резервира националния ни празник, да запази достолепието и паметта на българите. Той извърши своята цел “, сподели Петър Витанов и разясни за какво е било непокътнато името „ Трети март “.

 

„ В нашата политическа реалност сме се нагледали на „ гъби-двойници “ и по тази причина беше непокътнато и името. Това е единствената причина - да се пресече всеки опит на корист с тази самодейност. Не търсете освен това “, отговори Витанов.

 

А за политическите вероятности евродепутатът счита: „ Три месеца бяхме измежду жителите и усетих техните упования. Те виждат вяра в президентската институция - да реализира радикална и основна смяна. В политиката няма вакум. Въпрос на време е да се появи същинска опция на днешното ръководство “.

 

„ Европейските избори са значими от позиция на това, кой взе участие в законодателния развой на Европа, който дефинира над 75% от това, което се случва в България. Но огромната цел би трябвало да е смяна на политическата обстановка в страната. На този декор въпросът преди или след евроизборите е незначителен “, разяснява още Петър Витанов.

 

„ Чувствам се погнусен от политическите водачи, които излъгаха личните си гласоподаватели. Като човек, който се занимава в политика, желая да видя по какъв начин нещата в България се трансформират към положително, по какъв начин участваме наедно с останалите в процесите, които движат напред Европа, по какъв начин нашите родители водят заслужен метод на живот. Това е моята мотивация да вземам участие във всяко едно сходно начинание, което дава нова вероятност “, добави още той.

 

Петър Витанов разяснява и държанието на управлението на социалистическата партия в сегашния спор.

 

„ Аз съм ляв човек и единствено мога да скърбя за това, което се случва в Българска социалистическа партия “, показа той и добави, че у него буди „ неразбиране обстоятелството, че Нинова е острие на офанзивата против Радев и застава на страната на неговите политически съперници, отпред с водача на ПГ на Движение за права и свободи “.

 

„ Къде ще се позиционираш в този спор, остава на съвестта на всеки политически водач. Госпожа Нинова избра своята страна “, приключи Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 


.


 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР