Подменят магистрални водопроводи във Варна, съобщава Българската национална телевизия.Доизгражда се

...
Подменят магистрални водопроводи във Варна, съобщава Българската национална телевизия.Доизгражда се
Коментари Харесай

ВиК-Варна: Изграждаме 13 километра канализационни клонове и около 3,5 километра магистрален водопровод

Подменят магистрални водопроводи във Варна, оповестява Българската национална телевизия.

Доизгражда се канализационната мрежа в селищните формирания на север от града. Проектът включва и замяна на значими за града сектори от магистрални водопроводи, което ще понижи загубата на вода заради повреди по водопреносната мрежа.

Подмяната на тръби и подземна инфраструктура е част от огромен план, който цели включването към ВиК мрежата на Варна хиляди семейства от северната и източната част на града. Поетапното осъществяване ще продължи със затваряне или ограничение за придвижването на коли на редица значими пътни прави.

" Предстои да се изградят нови водопроводи и канализационна мрежа на територията на община Варна, също както и довеждащи водопроводи до град Варна. Общият обсег на плана включва осем разнообразни обекта, като четири от тях са отвън рамките на град Варна, а другите четири включват обекти в границите на град Варна и село Каменар. Към сегашния миг има стартирани действия по обектите в село Каменар и голям брой от селищните формирания във Варна ", сподели Сава Коев – началник на плана, ВиК-Варна.

Освен по улица " Прилеп ", водопроводни тръби се поставят и по бул. " Христо Смирненски ". Проектът към този момент върви по график и изпълнителят е окуражен да го приключи до края на месец октомври.

" Изграждаме към 13 километра канализационни клонове и към 3,5 километра магистрален тръбопровод Ф-1000 по бул. " Христо Смирненски ". В момента по бул. " Христо Смирненски " работим по правата сред " Подвис " и " Прилеп ", там изградихме канализационните клонове, които са вътре в този сектор и по-късно започваме магистралния тръбопровод, в границите на към два месеца би трябвало да приключим с него и да преминем в идващия сектор от " Дубровник " до " Подвис ", изясни Христо Атанасов, представител на фирмата-изпълнител на плана.

След като бъдат построени подземните връзки и водопроводите, следва преасфалтиране и облагородяване на някои пътни прави, реновиране на спирки и полагане на нови бордюри и тротоари. Цялостният план по график би трябвало да завърши до края на годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР