Подложени на забрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от

...
Подложени на забрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от
Коментари Харесай

Берлинчани подпалиха десетки пожари, пускайки фойерверки от вкъщи

Подложени на възбрана да изстрелват фойерверки в по-голямата част от града, жителите на немската столица се пробваха да ги възпламеняват от домовете си в навечерието на новата година и това провокира десетки пожари в Берлин, съобщи Ройтерс.

Между среднощ и първите шест минути на 2021 година противопожарната работа в Берлин получи 18 сигнала за пожари, а по-късно имаше и още доста. До момента няма информация за съществено потърпевши хора.

Обичайно по улиците на Берлин излизат доста празнуващи хора и озаряват небето с пиротехнически средства в очакване на новата година. Този път обаче, управляващите не разрешиха потреблението им на някои публични места, в това число на 50 места в Берлин, с цел да няма събиране на доста хора.

Продажбата на фойерверки също беше неразрешена в навечерието на 31 декември, защото всички магазини, като се изключи тези за стои от първа нужда, няма да работят най-малко до 10 януари, в опит да се ограничи пандемията от ковид.

Край Бранденбургската врата в Берлин въпреки всичко имаше новогодишен концерт, проведен от телевизия Це Де Еф, само че без фенове, заяви ТАСС. На закрито е позволено да се събират най-много две семейства или не повече от петима души. На публични места не може да се употребяват спиртни питиета.

За спазването на реда са ангажирани над 3000 служители на реда. Глобата за нарушаване на ограничаващите ограничения е най-малко 500 евро и най-много 1000.

В небето над центъра на Берлин кръжат два хеликоптера, заяви ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР