Подкрепяни от Турция сирийски бунтовници днес си върнаха контрола върху

...
Подкрепяни от Турция сирийски бунтовници днес си върнаха контрола върху
Коментари Харесай

Подкрепяни от Турция бунтовници отново блокираха магистралата Дамаск - Алепо

Подкрепяни от Турция сирийски бунтовници през днешния ден си върнаха контрола върху основен град в Северозападна Сирия, който наскоро беше високомерен от държавните сили, и още веднъж блокираха стратегическата автомагистрала сред Дамаск и Алепо, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Отвоюването на град Саракиб стана дни откакто държавното управление още веднъж отвори за придвижване автомагистрала М4, за първи път от 2012 година. Това е проваляне за силите на президента Башар Асад, които реализираха обилни победи в подкрепяната от Русия атака против последната бунтовническа цитадела, провинция Идлиб.

Бунтовниците завладяли Саракиб след натоварен артилерийски обстрел от страна на турската войска, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, основан във Англия.

" Град Саракиб беше изцяло освободен от бандите на Асад ", съобщи Наджи Мустафа, представител на подкрепяната от Турция коалиция от размирен групи Национален фронт за избавление.

Руски боен източник, представен от ТАСС, опроверга известията за завладяването на Саракиб от бунтовниците. Според източника офанзивите били отблъснати от сирийските държавни войски и градът се намира под цялостния надзор на управляващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР