Подкрепяме предложението за минимална работна заплата от 940 лева Финансовото състояние

...
Подкрепяме предложението за минимална работна заплата от 940 лева
Финансовото състояние
Коментари Харесай

Стефан Янев: За нас е приоритет разработването на механизъм за постоянна актуализация на пенсиите

Подкрепяме предлагането за минимална работна заплата от 940 лв.

„ Финансовото положение на пенсионерите е въпрос, който е освен обществен, само че е и въпрос на правдивост. В последните години изчисляването на пенсиите води до отрицателни резултати за някои жители. Хората са разочаровани и то с право. Преодоляването на този проблем става с повече вложения и по-добре работеща стопанска система. “ Това съобщи на среща със симпатизанти водачът на партия „ Български напредък “ Стефан Янев.

България през днешния ден има потребност от нова обществена политика, която би трябвало да бъде действително осезаема и приобщаваща, при ценене на персоналното достолепие, без дискриминация и обществено изключване и гарантиране на заслужен и пълностоен метод на живот и благополучие уверени са от партията.

На срещата Янев показа целите на партията в региона на труда, обществената и демографска политика.

Необходим е деен обществен разговор, създаване на ефикасна система за обществена сигурност, битка с бедността, стимулиране на обществената и трудовата интензивност на хората в виталния им цикъл, създаване на районни демографски политики, стимулиране на раждаемостта, финансово стимулиране и данъчни облекчения за фамилии с две и повече деца и на самотни родители. Разработването на механизъм за регулярна актуализация на пенсиите е измежду целите на партията. Необходима е да се обезпечи минимално ниво на отбрана от беднотия без допускане на трайна взаимозависимост от помощи.

От „ Български напредък “ оферират да се стартират договаряния с Европейски Съюз за въвеждане на единна европейска пенсия на територията на съюза.

„ Специално внимание би трябвало да обърнем на образованието, повишението на квалификацията и развиването през целия живот. Във свят, в който измененията се случват с огромна скорост, обезпечаването на съответно образование и подготовка на освободените чиновници, на отпадналите в резултат на автоматизацията и роботизацията и на трайно безработни и включването им в пазара на труда. “ – сподели водачът на партията Стефан Янев.

„ Подкрепяме предлагането за минимална работна заплата от 940 лв. “- отговори Янев на въпрос на симпатизант. „ Но би трябвало повишението на минималната работна заплата оттук насетне да става след деликатен разбор, тъй като с размерът й са обвързани други заплащания “.

„ За нас още едни избори не са вид. По-скоро виждам държавно управление, което се базира на съдружно съглашение. Въпросът е какво ще съдържа това съглашение, какви са правилата в него и какви ще са неговите цели. Важни са правилата, а точно кой защо носи отговорност и по какъв начин става салдото сред изпълнителната и законодателната власт.

Основният проблем е невъзможността да се излъчи държавно управление. Който успее да разсече този възел ще потвърди на българските жители, че можем да живеем по-добре. “- показа Янев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР