Подкрепата за академик Белоев на общото събрание беше единодушнаАкадемик Христо

...
Подкрепата за академик Белоев на общото събрание беше единодушнаАкадемик Христо
Коментари Харесай

Христо Белоев бе преизбран за председател на Съюза на учените в Русе

Подкрепата за учен Белоев на общото заседание беше единомислеща

Академик Христо Белоев бе избран отново за ръководител на Съюза на учените - Русе. Той бе номиниран на Общото заседание на пълномощниците, извършено на 19 декември 2022 година в Дома на учените в град Русе. Той бе определен с единомислещо болшинство - 36 гласа поддръжка.

На отчетно-изборното Общо заседание на пълномощниците акад. Белоев показа обстоен доклад за работата и активността на Управителния съвет на Съюза на учените – Русе за мандатния интервал, като подчертава на съществени действия, осъществени от членовете на обособените секции: прояви проведени от Съюза на учените – Русе; събития, на които Съюза на учените – Русе е съорганизатор; издателска дейност; финансово състояние; участие в СУ-Русе.

Събранието беше намерено от зам.-председателя на СУ – Русе проф. Владимир Хвърчилков. За ръководител и протоколчик на събранието бяха определени, надлежно проф. доктор Ивайло Стоянов и доцент доктор Теодор Илиев.

След избора акад. Христо Белоев, ръководител на Съюза на учените – Русе благодари за доверието и пожела на всички членове на СУ-Русе светли Коледни и Новогодишни празници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР