Подкрепата на младите и развитието на техния потенциал е сред

...
Подкрепата на младите и развитието на техния потенциал е сред
Коментари Харесай

За 6 години програмата #YouthEmpowered на "Кока-Кола ХБК България" е обучила над 22 000 младежи

Подкрепата на младите и развиването на техния капацитет е измежду главните цели за " Кока-Кола ХБК България " и една от устойчивите действия, с помощта на които основаването на едно по-добро бъдеще постоянно е изглеждало с крачка по-близо.

Като виновна компания, разрастваща и подкрепяща локалните общности, през 2017 година " Кока-Кола ХБК България " започва просветителната стратегия #YouthEmpowered в партньорство с " Джуниър Ачийвмънт България ". При основаването на програмата компанията си залага амбициозната цел да образова общо 23 075 младежи до 2025 година в България като дял от общата цел на групата " Кока-Кола ХБК " да образова един милион младежи за същия интервал в границите на #YouthEmpowered.

Мотивация

Екипът на компанията е стимулиран да извърши задачите си предварително. Към момента общо над 22 300 младежи от разнообразни области на България са получили скъпи препоръки и уроци, които са развили техните умения и са им помогнали за плавното нахлуване на пазара на труда след довеждане докрай на образованието им, както и за сполучливата им реализация в страната по-късно.

" В " Кока-Кола ХБК България " имаме вяра, че една от главните стъпки за построяването на общото ни по-добро бъдеще е качественото обучение, развиването на капацитета на младежите и тяхната подготовка за един сполучлив кариерен път в България. Нашето на следващия ден е в техните ръце и точно по тази причина продължаваме да развиваме и надграждаме програмата#YouthEmpowered, с цел да предоставяме на младежите скъпи умения и познания, да им предаваме от своя опит и да им оказваме помощ да създадат сполучливо първите си кариерни стъпки. Упоритата ни работа досега към този момент дава своите резултати и това още повече ни стимулира да продължим да влагаме време и старания в посока развиване на уменията на младите ", разяснява Мая Иванова, управител " Корпоративни партньорства и обществена отговорност " в " Кока-Кола ХБК България ", и добави: " Благодаря за ангажираността и отдадеността на всички специалисти в екипа ни, които са измежду лекторите в програмата, както и на всички наши сътрудници, с помощта на които тя е реалност. "

В продължение на 6 години програмата #YouthEmpowered обезпечава пълноценна подготовка на хиляди младежи на възраст сред 16 и 26 години от цялата страна, като сега се концентрира главно върху две целеви групи - възпитаници в последните години на гимназиално обучение и студенти. В основата на програмата стоят нейните ментори, измежду които редица специалисти - чиновници на " Кока-Кола ХБК България ", които непринудено отделят от своето персонално време за развиването на участниците в самодейността. До момента над 460 експерти са отделили близо 4000 часа, в които са подкрепили хиляди младежи в страната в развиването на личностните им умения и бизнес пълномощия посредством профилирани уебинари, кариерни следобеди и образования за повишение на личностни умения и бизнес пълномощия в областите: продажби, финанси, бизнес обмисляне, ръководство на планове и други.

В партньорство

Програмата се осъществя в партньорство с редица просветителни организации и институции, измежду които " Джуниър Ачийвмънт България ", Teen Station, SoftUni Digital, Американски университет в България, Софийски университет " Св. Климент Охридски ", Нов български университет, Университет за национално и международно стопанство, Великотърновски университет " Св. Св. Кирил и Методий " и други.

" Участието ми в #YouthEmpowered като наставник ми оказа помощ да доразвия връзката си със идващото потомство. Обнадежден съм и още по-силно стимулиран да оказа помощ с каквото мога за опазването на околната среда, с цел да може идващото потомство да се концентрира повече върху сбъдването на своите фантазии, а не върху поправянето на нашите неточности. Трябва да споделяме между тях, би трябвало да споделяме, да мечтаем дружно, да спорим между тях. Програмата #YouthEmpowered ни разрешава да споделяме тъкмо по този метод с нашето бъдеще, което единствено по себе си е нещо голямо ", споделя един от менторите на програмата - Венцислав Къчовски, началник отдел " Околна среда " в " Кока-Кола ХБК България ".

Програмата #YouthEmpowered ще продължи своята активност и през цялата 2023 година с нова серия от вълнуващи срещи и обучителни начинания, които ще бъдат пресечна точка на младежите с бизнеса и ще продължат да развиват техните умения и капацитет.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР