Подкрепата на групата на социалистите в европарламента при избора на

...
Подкрепата на групата на социалистите в европарламента при избора на
Коментари Харесай

Станишев: Подкрепата на социалистите за Урсула фон дер Лайен не е безусловна

Подкрепата на групата на социалистите в европарламента при избора на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия не е безусловна. Това сподели пред БНР евродепутатът и ръководител на Партията европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

" Ние ще държим да забележим уговорките ѝ да се трансфорат в същинска стратегия на ЕК… Тази наша поддръжка няма да бъде картбланш, няма да бъде един празен чек да прави каквото желае. Ние ще бъдем доста взискателни и сериозни “, добави той.

Той акцентира, че Урсула фон дер Лайен е поела ангажимент за една " по-социалдемократическа политика от тази до момента ".

" Тепърва следва да забележим дали изборът на Урсула фон дер Лайен е добър. Нейната кандидатура беше доста непредвидена, никой не беше осведомен с нея и с политиката ѝ. След чуването ѝ в нашата група преобладаващото мнение беше тя да не бъде подкрепена. Интересното е, че за една седмица сякаш тя претърпя сериозна еволюция и документално ни отговори на въпроси, които за социалистите представляваха червени линии. Досега никой претендент за ръководител на Европейската комисия не е представял толкоз подробни и документално написани задължения за политиката “, сподели той.

Станишев акцентира, че " в ПЕС има разлики по тактиката, само че единност по наличието – каква политика би трябвало да има, и ние да създадем по този начин, че тази политика да стане действителност “:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР