Подкрепа за партията на Слави Трифонов е най-приемливият вариант, след

...
Подкрепа за партията на Слави Трифонов е най-приемливият вариант, след
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Сценаристите на Слави няма да се справят в МС


Подкрепа за партията на Слави Трифонов е най-приемливият вид, откакто получи мандата. Не имам вяра обаче дали е по силите на сценаристите да се оправят в Министерския съвет. Има Такъв Народ не е посочила до момента предпочитание да сформира държавно управление. Дали ще продължи с това държание, не мога да предвиждам, само че най-леко може да се направи държавно управление с мандата на Има Такъв Народ. Слави Трифонов има последната дума. Това кометира в утринния блок на БиТиВизам.-председателят на Народното събрание и народен представител от „ Изправи се! Мутри вън “ Татяна Дончева.

Тя акцентира, че поддръжката към кабинет, излъчен от Има Такъв Народ, зависи от състава му. Ако съставът е прекомерно артистичен, в случай че сценаристите се наредят в Министерския съвет –ще се замисля дали това ще им е по силите, сподели Дончева. И не скри разочарованието си, че партията на Слави Трифонов не е посочила по никакъв метод предпочитание да реализира мандата и да сформира държавно управление.

Избирателите чакат от политиците да не им прехврълят личните си проблеми. Избирателите дадоха явен знак, че желаят смяна, само че дадоха доверието си по този начин, че да е мъчно осъществимо съставянето на кабинет. Социологическите изследвания демонстрират, че над 60% не желаят предварителни избори, подсети Дончева.

Тя счита, че не е добре да се стига до предварителни избори в този момент, тъй като те ще би трябвало да са през летния сезон. Не би трябвало и едновременно да се вършат парламентарни и президентски избори, сподели още зам.-председателят на Народно събрание.

Избирателите желаят да видят в даден интервал от време кой какво може и по тази причина огромна част от тях не желаят бързи избори. На тях не им би трябвало да им се предават клюкарски информации кой с кого говорел. Най-краткият небосвод на държавното управление е до Нова година. Най-важно е да се създадат промени в изборното законодателство. Следващите избори не би трябвало да се нареждат през юли или август, когато хората са на море. Те не би трябвало да се приготвят от длъжностен кабинет на президента, тъй като постоянно ще има упреци и подозрения, сподели още Дончева.

Политикът би трябвало да има сериозна експертиза, с цел да взима бързи решения. Аз имам усет към такива хора. Щом народът е дал мандати на сценаристите три пъти повече от нас, аз почитам това. Политиката е поминък и е нужно време да се навлезе в нея. Както на мен ще ми е мъчно да вляза в тяхната роля и ще ми е нужно време, по този начин и на тях няма да им е елементарно. Наблюдавам обаче, че Има Такъв Народ също не приказват за сформиране на държавно управление, добави Дончева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР