Подходът на президента Макрон разделяй и владей“ се обърна срещу

...
Подходът на президента Макрон разделяй и владей“ се обърна срещу
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Париж: Не на здравния паспорт

Подходът на президента Макрон „ разделяй и владей “ се обърна против него, стотици хиляди маршируват в Париж срещу новите ограничавания

Те се изправиха на митинг за четвърта поредна седмица против прелюдия от президента Макрон и кабинета имунизационен паспорт, който  лишава голяма част от правата на тези от жителите, които са предпочели да не се имунизират по една или друга причина.

Решението влиза в действие след два дни, напомня Агенция Франс Прес.

Новите правила, подкрепяни от президента Еманюел Макрон, постановат жителите да показват документ за извършен цялостен курс на имунизация против Covid-19, негативен тест или че неотдавна са се възстановили от ковид, с цел да могат да се любуват на нормално рутинни действия.

Пропускът изисква още от 21 юли за посещаване на културни мероприятия като кина, театри и музеи. Разширяването на неговото използване беше утвърдено от Конституционния съвет на Франция в четвъртък.

Протестиращи се събират на метростанция в покрайнините на Париж за поход към центъра, скандирайки " независимост! " и „ не на здравния пропуск “.

В демонстрацията вземат участие и към този момент преболедували от коронавирус жители, като Александър Фурес, който счита, че казусът със здравния паспорт е детайлът на насила. Освен това съществуват действителни опасения, че потреблението му няма да бъде единствено краткотрайно.

Спорното решение на Макрон вместо да разедини страната на про- и анти-ваксъри, действително сплоти двете страни. Днес по улиците на Париж спокойно маршируваха безусловно стотици хиляди в един от най-големите митинги в страната от последните години. Лозунги като “Нашите свободи си отпътуват “, “Морско свинче плебей е задоволително “ (буквален превод) се разнасят по плакати освен от млади, само че и от остарели по улиците на столицата.

Процентът на имунизирани в Париж с две дози доближава 70. Въпреки това обаче болестта продължава да се популяризира в страната, като на дневна база здравните управляващи във Франция регистрират по над 20 000 позитивни проби.

Всъщност митинги против новите коронавирус ограничения на Макрон, съгласно които без имунизационен паспорт не можеш да влизаш в питейни заведения, заведения, заведения за хранене, магазини, както и е неразрешен междуградския обществен превоз, ще има през днешния ден в над 150 градове във Франция. Демонстрантите през последните 4 седмици викат по улиците „ Не на здравния паспорт “ и „ Свобода! “. Техните доводи са, че сходна мярка грубо лимитира правата и свободите на хората, а страната се държи като „ деспот “. 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР