Подходът на Делян Пеевски е винаги да държи всички в

...
Подходът на Делян Пеевски е винаги да държи всички в
Коментари Харесай

Цветанов: Борисов е в ръцете на Пеевски от 2014 г.

Подходът на Делян Пеевски е постоянно да държи всички в някакви зависимости. Аз, през времето когато бях деен като вицепремиер и министър на вътрешните работи, и като депутат в никакъв случай не съм си разрешавал да изпадам според, по тази причина съм бил неуместен на тези, които режисират всичко това, което следим през последните няколко години.

Това сподели Цветан Цветанов, ръководител на Републиканци за България, в студиото на „ Честно казано с Люба Кулезич “.

Цветанов напомни, че срещите му с народните представители включително и с Делян Пеевски са били в Министерство на вътрешните работи или в Народното събрание. „ Никога не съм посещавал и не съм имал срещи отвън тези институции “.

Цветанов акцентира, че не е допускал, нито е дал мотив да му се слагат някакви условия или да му се кадрува, до момента в който е бил министър на вътрешните работи и по тази причина резултатите на Министерство на вътрешните работи са били положителни.

„ Работехме в полза на страната, обществото и доверието в Министерство на вътрешните работи беше над 55%. Имаше почит и нямаше това разлагане, което следим сега в институциите, и невъзможността да се противодейства на проведената и стандартната престъпност “.

Той съобщи, че може и да са допускани неточности по време на някои от показните арести на престъпно проявени лица, само че от позиция на успеваемостта и на правораздаването, което са получили някои от знаковите лица, резултатите са забележими и в полза на обществото.

Цветанов попита в ефира на „ Честно казано с Люба Кулезич “ кой предложи на Бойко Рашков Калин Стоянов за началник на ГДБОП? А в средата на 2023 година, когато трябваше да се сформира държавно управление, кой предложи Калин Стоянов на Кирил Петков, на Денков и на Габриел?, попита някогашният вътрешен министър.

„ Можем да създадем обосновано съмнение, че Калин Стоянов е човек на Пеевски, само че не може да го твърдим изрично, тъй като не разполагаме с това, което се е случвало сред тях, в случай че има нещо такова.

По-интересното е, че Калин Стоянов е бил шеф на районно управление (на МВР) в Приморско, по-късно началник на ГДБОП и в този момент министър на вътрешните работи и внезапно става залог за съществуването на държавното управление.

Всичките назначения на управителни позиции в бранш „ Сигурност “ са свързани с Денков, Кирил Петков, Асен Василев и сега те желаят оставката на всички тези. Задаваме си въпроса – като са правили кадровия асортимент, кой им е дал тези оценки? “, продължи Цветанов.

Той даде образец за огромен брой зависимости и каузи, които са поставени на трупчета и при избрани обстановки по какъв начин се задействат.

„ 2-3 години никой не приказва нищо за „ Барселонагейт “, някои политически сили пристигнаха на власт с помощта на това, че желаеха да се прави следствие както за това, по този начин и за „ Турски поток “, когато обаче Гешев го нямаше и се появи Борислав Сарафов, се видя, че това дело не е толкоз настоящо.

В момента, в който Борисов стартира да се движи в друга посока – хоп, услужливо през медиите излиза за „ Истанбулгейт “, сподели Цветанов.

Цветан Цветанов съобщи, че след митингите от 2013 година и свалянето на държавното управление, в случай че незабавно по-късно е имало втори управнически мандат на ГЕРБ, Борисов е нямало да изпадне в тези зависимости, в които се намира и през днешния ден.

Бившият вътрешен министър даде образец, че са го „ помолили “ да свидетелства по делото за полетите на „ Авиоотряд 28 “ против Борисов и неговите каузи са щели да приключат. „ Аз отхвърлих, тъй като нямаше какво да дам като информация “.

„ Борисов в никакъв случай не се е застъпвал за хората си “, сподели още Цветан Цветанов и даде редица образци за това какво направи за Валентин Радев, Ивайло Московски и за Николай Нанков.

Сега не жертва Калин Стоянов, тъй като знае какъв е публичният отзив от политическите му дейности.

Борисов се интересува от това да оцелее и да прави това, което му споделят. Той не е в качество да взе участие в процеса, а е част от различен сюжет – Борисов е единствено един реализатор “, безапелационен е Цветан Цветанов.

„ Аз се усещам задоволен, че през днешния ден не съм в този сюжет “, съобщи Цветанов и добави, че откакто той не е част от ГЕРБ, на последния локален избор се виждат резултатите в редица градове, измежду които София, Варна и Пазарджик “.

„ Никога не съм взел участие в корупционни схеми и в никакъв случай не съм подкрепял сходни схеми. Самият факт от всичко, което се случи след моето излизане се видяха, кои са околните лица до Борисов и те бяха посочени от Васил Божков “, добави Цветанов.

„ За огромно страдание, като се разделях с Борисов, му споделих, че ще трансформира ГЕРБ в обикновена партия, която няма да има нужната тежест, с цел да прави политики “, показа Цветанов.

Попитан дали се е страхувал от Пеевски, Цветанов сподели: „ Ако ме е било боязън щях да потърся някакъв метод да се поддам или да падна долу “.

Той добави, че зависимостта на Борисов от Пеевски е от към 2014 година, на база на това че неговите каузи в прокуратурата са били прекъснати, а на Цветанов са си вървели до трета инстанция. И показа, че Борисов извънредно доста се е тормозил от това и че няма да го издържи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР