Подготвя се механизъм за улеснено откриване на банкови сметки на

...
Подготвя се механизъм за улеснено откриване на банкови сметки на
Коментари Харесай

Украинци ще разкриват улеснено банкови сметки в България

Подготвя се механизъм за улеснено разкриване на банкови сметки на украински жители, които са поискали статут на краткотрайна протекция в България по силата на европейската Директива за краткотрайна протекция, оповестява министерството на финансите след среща на вицепремиерите Асен Василев и Калина Константинова с представители на Асоциация на банките в България и на Българска народна банка в Министерството на финансите през днешния ден. 

На срещата беше дискутирана и опцията за изтегляне и разплащане от украински жители с дебитни и кредитни банкови карти в България.

Дават 40 лева помощ за хотелиер, подслонил украински емигрант

Според банките, сега украинските жители могат да теглят у нас левове от своите дебитни и кредитни карти " Виза " и " Мастъркард ". Сумите, които могат да бъдат теглени, са в границите на избраните от съответните украински банки предели и до привършване на гаранционния предел на съответната украинска банка. Също по този начин, украинците могат да се разплащат за артикули и услуги у нас през ПОС-терминали. 

 istock istock
Що се отнася до опциите за продан и изкупуване на украински валута, все още нито една от страните от Европейски Съюз не изкупува такава валута. По този въпрос се чака реализира на общоевропейско решение на равнище Европейска централна банка.    
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР