Подготвих проектосъстав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи.

...
Подготвих проектосъстав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи.
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Подготвих състав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи



Подготвих проектосъстав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати адвокати. Той включва 22 души и ще заседава съгласно потребностите на Народното събрание. Това сподели проф. Огнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български правист и политик, длъжностен министър председател,... към профила по време на брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той е претендент за ръководител на Съвета по законодателство към Народното събрание.

„ Не можех да не приема това предложение, което ми беше отправено, защото считам, че един подобен орган може да бъде единствено потребен. Аз самият знам от персонален опит, че подобен орган, е фактически потребен още от работата на 39-ото и идващото 40-то Народно събрание, когато имаше подобен съвещателен съвет. По незнайни за мен аргументи тази процедура беше изоставена. Имам прочут опит преди един парламент, когато беше ръководител Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на... към профила, да бъде въведено още веднъж. Той ми предложи, аз кардинално одобрих, само че нещата останаха до такава степен “, уточни проф. Герджиков.

Той добави, че е подготвил проектосъстав на консултативния орган от изтъкнати адвокати и представители на академичната колегия. „ Разбира се, има и някои доста известни юристи, само че множеството са от университетите, най-много Софийския университет.

Той разясни, че за заместник-председател на този съвет е поканен проф. Васил Мръчков. Сред имената на състава влизат и някои от тези, които са били в предишни препоръки.

На въпрос дали в този Консултативен съвет ще предложения единствено специалисти от непартийни среди и дали е мислил за Михаил Миков и Янаки Стоилов, проф. Герджиков съобщи, че двамата са доста положителни адвокати, само че стремежът е съставът да бъде оптимално експертен и да няма подстрекателство за мощно политизирани лица.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР