Подгответе се за нова доза влажно време през уикенда на

...
Подгответе се за нова доза влажно време през уикенда на
Коментари Харесай

Проклятието за времето през уикенда на североизток е на почти два месеца. Ето какво го причинява и кога може да свърши

Подгответе се за нова доза влажно време през уикенда на североизток, само че този път мрачното дежавю идва с поврат – някои снежинки може да летят на високи височини.

Всеки уикенд от края на август вали в събота или неделя в елементи от североизточния и междинния Атлантически океан. Други места са съумели да останат сухи за уикенд тук и там, само че са издържали най-вече мрачни условия в продължение на съвсем два цялостни месеца.

Във Филаделфия и Ню Йорк този уикенд се обрисува да бъде седмият следващ мокър уикенд и осмият мокър уикенд от края на август.

Не беше просто нещастно. Влажното време през уикенда също попречи на жизненоважния есенен зелен туризъм в Нова Англия.

Човек носи чували с пясък през вода, защото пороен дъжд аргументи наводняване на улици в Хобокен, Ню Джърси, в петък, 29 септември 2023 година Човек носи торби с пясък през водата, до момента в който мощният дъжд предизвиква наводнения по улиците в Хобокен, Ню Джърси, в петък, 29 септември 2023 година Стефан Йеремия/AP

Защо североизтокът е затънал в този видимо безконечен цикъл? Метеоролозите споделят, че би трябвало да упрекваме горните пластове на атмосферата, където упоритият метеорологичен модел е отворил вратата за бурите да преминат през района.

„ Имаме тези общи модели, които нормално не престават почти шест до осем седмици с бурни системи, идващи през шест до осем дни “, сподели Сара Джонсън, метеоролог от Националната метеорологична работа в Маунт Холи, Ню Джърси, пред CNN.

Тези стихии са прогресивни по природа, което значи, че следват цялата страна с непрекъснат ритъм, без да забавят доста или да забавят.

До огромна степен е съвпадане, че този модел е ориентиран към почивните дни, съгласно Джонсън.

„ Ако бяхме имали повече шанс или по-лош шанс, според от това по какъв начин го гледате, и (моделът) стартира в сряда, щяхме да виждаме повече стихии в средата на всяка седмица “, сподели Джонсън.

Но този уикенд още веднъж няма да има подобен шанс, защото две системи работят дружно, с цел да донесат мокри и мрачни условия на североизток и елементи от междинния Атлантик.

Буря и обвързваният с нея леден фронт ще се реалокират през Големите езера в петък и ще се придвижат на североизток до петък вечерта. Междувременно стихия ще стартира да се развива край крайбрежието на Средния Атлантически океан в петък и ще изпрати облак от дълбока влага в елементи от Ню Джърси, Ню Йорк и Нова Англия.

До събота крайбрежната стихия ще получи подтик от спомагателна сила и ще стане главният метеорологичен фактор за североизтока. Дъждът ще продължи в огромна част от североизтока, до момента в който крайбрежната стихия се ускорява. Постоянен дъжд и даже няколко гръмотевични стихии ще обиден елементи от Нова Англия в събота. Всякакви гръмотевици са най-вероятни в източен Масачузетс, в това число Бостън.

Дъждът в събота е малко евентуално да аргументи необятно публикувани наводнения, само че езерата по пътищата или ниските региони може да зародят тук-там с многочислени дъждове.

Валежите ще продължат в елементи от междинния Атлантически океан в събота, само че районът постепенно ще стартира да изсъхва. Петък евентуално ще бъде най-влажният ден от идващите няколко за Филаделфия, само че се чака дъждове и облаци да продължат и в събота. Очаква се влажно време да продължи от петък до събота през нощта в Ню Йорк.

На тази въздушна фотография екскаватор (C, отдолу) си проправя път нагоре по Ричмънд авеню в Бъфало, Ню Йорк, на 28 декември 2022 година - Чудовищната стихия, която умъртви десетки в Съединени американски щати през коледния уикенд, продължи да предизвиква несгоди върху щата Ню Йорк и пътуващите със аероплан в цялата страна, защото се появиха истории за фамилии, хванати в капан с дни по време на „ виелицата на века “. Броят на смъртните случаи, приписвани на зимната стихия, набъбна до повече от 50, откакто публични лица потвърдиха още три смъртни случая в окръг Ери в западната част на Ню Йорк, епицентърът на рецесията. class= На тази въздушна фотография екскаватор (C, отдолу) си проправя път нагоре по Ричмънд авеню в Бъфало, Ню Йорк, на 28 декември 2022 година - Чудовищната стихия, която умъртви десетки в Съединени американски щати през коледния уикенд, продължи да предизвиква несгоди на Ню Щат Йорк и пътуващи със аероплан в цялата страна, защото се появиха истории за фамилии, хванати в капан с дни по време на „ виелицата на века “. Броят на смъртните случаи, приписвани на зимната стихия, набъбна до повече от 50, откакто публични лица потвърдиха още три смъртни случая в окръг Ери в западната част на Ню Йорк, епицентърът на рецесията. Joed Viera/AFP/Getty Images

Крайбрежната стихия ще върви на север през нощта от събота против неделя и скоростта напразно ще се усили, изключително за крайбрежните места. Пориви напразно от 20 до 30 mph ще бъдат нормални от късно в събота до неделя от крайбрежния Масачузетс до крайбрежния Мейн.

Температурите ще се намалят внезапно в събота през нощта и ще паднат до 30-те или ниските 40-те градуса за огромна част от североизтока до неделя рано сутринта.

В региони с висока надморска височина, като планините Адирондак в Ню Йорк и Зелените и белите планини на Върмонт и Ню Хемпшир, падащите температури могат да трансфорат дъждовните капки в снежинки и вероятно кишаво покритие от сняг в събота вечерта против неделя.

Дъждът ще продължи на други места в Ню Йорк и Нова Англия в неделя, преди последователно да намалее в неделя вечерта.

Прогнозите са, че бурята ще се отдалечи от Съединени американски щати в понеделник, оставяйки мокрия район да изсъхне още един път през работната седмица.

Все още не е ясно по кое време североизтокът ще бъде изцяло освободен от този тъмен цикъл, само че има признаци на вяра.

Превозните средства си проправят път през наводнена улица по време на мощен дъжд в Леоминстър, Масачузетс, в понеделник, 11 септември 2023 година Превозни средства си проправят път през наводнена улица по време на пороен дъжд в Леоминстър, Масачузетс, в понеделник, 11 септември 2023 година Рик Синклер/Worcester Telegram & Gazette/AP

Центърът за климатични прогнози предвижда съвсем естествени количества превалявания за североизток от 27 октомври до 2 ноември или до идващия уикенд. Това не значи, че този интервал ще бъде изсъхнал, само че значи, че е малко евентуално да бъде прекомерно мокър.

За да предложат още повече вяра, метеоролозите споделят, че модели като настоящия нормално имат стеснен живот. Повечето не престават шест до осем седмици и доста места към този момент са прекарали най-малко шест седмици в мрачния цикъл, тъй че краят може да не е прекомерно надалеч, сподели Джонсън пред CNN.

Но не всички настройки подхождат съвършено, тъй че поредицата може да продължи.

„ Понякога е малко повече, от време на време малко по-малко “, сподели Джонсън, описвайки живота на модела. „ Бяхме някак заседнали в това. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР