Подготвени са поправки в Закона за висшето образование, с които

...
Подготвени са поправки в Закона за висшето образование, с които
Коментари Харесай

Законодателни предложения дават възможност на бизнеса да участва в учебния процес в университетите

Подготвени са ремонти в Закона за висшето обучение, с които работодателите да вземат участие в образователния развой в университетите.

Промените в закона са импортирани от ръководителя на комисията по обучение в Народното събрание Милена Дамянова и подсигуряват присъединяване на бизнеса в целия учебен развой, заяви тя.

„ Така, уважаеми представители на бизнеса, вие ще получите не просто опция да прочетете една или две лекции или да водите извършения във висшите учебни заведения в избрани курсове, а тук става въпрос за цялостна политика – и за присъединяване в образователния развой под формата на преподаване, само че и за присъединяване на равнище създаване на образователна стратегия “.

Тези промени ще бъдат прегледани на първо четене в комисията още през идната седмица, разгласи Дамянова, а в пленарната зала до края на юли. До края на септември измененията би трябвало да бъдат признати и на второ четене.

„ Бързаме преди началото на новата академична година, т.е. преди 1 октомври към този момент да имаме текстове, които да ни дадат действителна опция. Сега бизнесът е обособен от хабилитираните и от нехабилитираните, това е заинтригуваната страна, която получава директна опция за присъединяване “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР