Подготовката за пускането на нощния градски транспорт в София е

...
Подготовката за пускането на нощния градски транспорт в София е
Коментари Харесай

Нощните автобусни линии в София вече имат и свои спирки

Подготовката за стартирането на нощния градски превоз в София е към своя край. Вече са подготвени и спирките, на които ще стопират рейсовете, съобщи Нова ТВ, цитирайки БГНЕС. Утре вечер първите клиенти на нощния градски превоз ще могат да се възползват от тях.

Както стана ясно по-рано, линиите са 4, цената на картата ще е 2 лева, във всеки рейс ще има инспектор, който ще продава картата и ще следи да няма нередовни пасажери. Тя важи за четирите линии и с една карта човек може да се трансферира на друга линия през цялата нощ. Редовните карти за градската мрежа не могат да се употребяват за нощен превоз. На картата за нощен превоз ще бъде изписвана и датата.

Четири автобусни линии, с пресечна точка в центъра на София - на площад „ Княз Александър I “, ще прекосяват по диагонали столицата, с цел да доближат до огромните крайни квартали. На площада, където се пресичат четирите линии, всеки дошъл рейс ще изчаква 5 минути, с цел да може пасажерите да извършат трансфер. Нощните рейсове обезпечават транспорт на пасажерите от 00:00 часа през нощта до 04:00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4. Автобусите ще се движат през период от 40 минути и ще стопират на обозначените спирки, когато има чакащи пасажери, или искащи за слизане.

Вече може да се види да вземем за пример двупосочната спирка за изчакване и прехвърляне на пасажерите сред 4-те линии на пл. „ Княз Александър I ". На табелката й има надпис: Нощен превоз на български и на британски. До нея има и написания, и скица на придвижване на четирите линии.

Нощните линии ще се обслужват от 14 климатизирани рейса. От съображения за сигурност лидерът ще бъде обособен от салона за пасажери, ще има и паникбутон за връзка с полицията. За сигурност на пасажерите и екипажа, колите са снабдени с видео-наблюдение.

Засега Столична община възнамерява нощните рейсове да се движат до края на годината. През това време дава обещание да се води прецизно наблюдаване и ще се вършат разбори за потреблението им.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР