Подготовката за изборите върви нормално и се надявам, че ще

...
Подготовката за изборите върви нормално и се надявам, че ще
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Подготовката за изборите върви нормално

" Подготовката за изборите върви обикновено и се надявам, че ще продължи да върви обикновено. Нашата работа е в това да се оправим ”. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред NOVA NEWS.

Той изясни, че ще има неточности, само че чака ЦИК да имат време да създадат разбор и да ги отстранят. След като значително хора имат подозрение, че с машинното гласоподаване може да се извършат далавери, дано се брои ръчно, само че и то води до неточности, сподели Томов.

„ ЦИК имаше предпочитание да подписа контракт непосредствено с компанията, производител на машините за броене, само че не е такава комерсиалната процедура на производителя. Основният проблем е недоверието към машините. За две години и половина откогато минаваме от избори в избори, са извършени гласувания с машини в над 50 000 секции. Няма нито един случай, който да оправдава съмненията, че машинното гласоподаване дава по-добри благоприятни условия за операции ”, посочи той. 

По думите му, разнообразни са практиките по света за гласоподаване с машини. „ В Европа нямат интерес към машинния избор, тъй като нямат тези проблеми с хартиената бюлетина, които българите имаме ”, изясни Томов.

Рано е да се каже какъв брой ще ни костват изчисленията за вота, сподели зам.-председателят на ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР