Подготовката на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и

...
Подготовката на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и
Коментари Харесай

България няма да признава паспорти, издадени от окупирани зони в Украйна

" Подготовката на страната ни в Организацията за икономическо съдействие и развиване върви напред и на 25-и август в Министерство на външните работи се състоя съвещание на междуведомствения координационен механизъм за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На това съвещание взеха присъединяване както заместник-министърът на Министерство на външните работи Велислава Петрова, по този начин и вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, който изрази готовността си служебният кабинет да работи за присъединението на страната ни в организацията. 

На 30-31 август се организира и неофициална среща на външните министри на Европейски Съюз. В нея участваше заместник-министър Велислава Петрова, като бяха разисквани връзките " ЕС-Африка ”, методът за бъдещите връзки на Европейски Съюз и Русия, в това число и разнообразни аспекти на тематиката за визовата политика на Европейски Съюз по отношение на Русия. В разследване на срещата стана ясно, че паспортите, издавани от окупираните територии, няма да бъдат признавани ”. Това съобщи заместник-министърът на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев на брифинг в министерството.

Той разгласи, че Македонската патриотична организация ще бъде удостоена с афиш на Св. Св. Кирил и Методий. Ще бъде излъчено и изказване от страна на президента Румен Радев.

По отношение на гласуването в чужбина зам.-министърът посочи, че ще се работи консулското ни обслужване да бъде на равнище. Коджабашев разгласи още, че подготовката за изборите в Украйна също върви по проект.

Източник:БГНЕС
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР