Подготовката на празничния бургаски декември е в разгара си, защото

...
Подготовката на празничния бургаски декември е в разгара си, защото
Коментари Харесай

Бургас празнува през декември с три нови елхи и „звездно небе“ над главната улица

Подготовката на празничния бургаски декември е в разгара си, тъй като последният месец на годината чука на вратата. Тогава градът живее освен в ритъма на Коледа, само че и отбелязва най-важния за всички морски хора Никулден.

Тази година Бургас ще чества с три нови елхи. Традиционно най-голямата от тях ще е ситуирана на площад „Тройката“. Тя резервира своята базисна конструкция, само че ще предложи напълно нова визия. Преди елхата светеше с по този начин нареченото студено бяло. Сега се залага на топло бяло и многоцветие. През светлата част на денонощието, когато не свети, тя отново ще е красива за окото с панделките, сферите и звездите, окачени по нея. Под и към елхата още веднъж ще бъдат ситуирани къщи в смален модел, символизиращи най-хубавото от градската архитектура. Моделите са взаимствани от остарели знакови бургаски здания. Сред тях ще е и Старата поща, в която децата да пуснат своето писмо до положителния дъртак.

На площад „Тройката“ ще е ситуирана още къщата на дядо Коледа и шейната с елена, където могат да се вършат забавни фамилни фотоси. Вечер там ще притегля вниманието атрактивна арт апаратура под формата на голям светещ подарък – куб с размери 3 на 3 на 3 метра. Зелените площи и дърветата на площада също ще грейнат в коледни светлини.

Над основната улица „Александровска“ ще бъде завършено „звездно небе“ от светещ в студено и топло бяло низ. По стълбовете от площад „Тройката“ до пластиката Компаса ще има светещи детайли с визията на подарък и коледна камбанка.

Друга оригиналност тази година ще бъде изкуствената елха пред постройката на Община Бургас. Тя ще е с футуристичен дизайн и доста атрактивна, съдържаща 30 дребни „свръхнови“, които „избухват“ на шпации. От Общината до гаровия площад и от Общината до ул. „Лермонтов“ дърветата ще светят в разнообразни тонове.

По обновената „Богориди“ ще има светещи гирлянди. Сградите на музея и библиотеката също ще получат специфична декорация, а на Грамофона ще бъде подложен светещ детайл с ключ сол и ноти.

Лазерни прожектори ще оцветяват нощем уличната настилка тук-там по „Александровска“ и „Богориди“.

Третата нова елха ще бъде издигната до ОУ „Петко Росен“ в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“. Къщичка на дядо Коледа с елени ще има и там. Празнично осветяване се слага по главните пътни артерии в Бургас. Освен профилактираните остарели, тази година са импортирани и нови детайли.

Празничното осветяване ще бъде пуснато на 6 декември, Никулден. Община Бургас се надява то да се хареса на бургазлии. Очаквайте детайлности за богатата стратегия от събития, отдадени на Никулден и Коледа, както и за идните огромни празнични концерти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР