Поделението на Световната банка за инвестиции в частния сектор (IFC)

...
Поделението на Световната банка за инвестиции в частния сектор (IFC)
Коментари Харесай

Световната банка планира инвестиции в Украйна за 1,9 млрд. долара

Поделението на Световната банка за вложения в частния бранш (IFC) се чака да финансира планове за 1,9 милиарда $ в Украйна през идващите 18 месеца, съобщи чиновник на International Finance Corporation пред организация Ройтерс.

Повече от половината от тези средства се покриват от личната сметка на IFC, до момента в който останалата част идва от сътрудници като западни държавни управления и Европейската комисия, означи Лиза Кестнер, районен управител на IFC за Украйна, предава БНР.

Някои от средствата ще дойдат като безплатни, само че други ще бъдат под формата на гаранции, което разреши на IFC да измести фокуса си върху вложенията, добави тя.

" Това ще ни разреши да стартираме да преглеждаме вложения, които са по-дългосрочни по своята същина и са по-фокусирани върху финансовите разноски, които са по-високорискови, тъй като това са активи, които в действителност за жалост могат да бъдат развалени, до момента в който спорът продължава ", уточни Кестнер в изявление за Ройтерс в коридорите на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.

Следващият кръг вложения ще включва планове като речния превоз по река Дунав или произвеждане на сила от слънце и вятър.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година IFC е финансирала планове на стойност 1,1 милиарда $, отбелязва Ройтерс.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР