Поддържате ли кожата си чиста, ексфолирате я, храните се здравословно

...
Поддържате ли кожата си чиста, ексфолирате я, храните се здравословно
Коментари Харесай

Няколко грешки в грижа за кожата на лицето, които влошават акнето

Поддържате ли кожата си чиста, ексфолирате я, храните се здравословно и приемате съществено лекуването на акне, само че някак си въпреки всичко завършвате с повече пъпки по лицето, в сравнение с преди?

Всяко момиче със склонна към акне кожа прави всичко по силите си, с цел да се отърве от досадното акне обаче, от време на време влошавате обривите си, като вършиме неточности в грижата за кожата, без даже да осъзнавате това.

За да не допускате повече неточности, ще ви покажем пет неточности за грижа за кожата, които най-вероятно вършиме и които единствено утежняват акнето ви, а не да го отстраняват.

Не употребявате слънцезащитен крем

Мислите ли, че излагането на слънце може единствено да ви аргументи изгаряния и да забърза стареенето на кожата, само че няма нищо общо с вашето акне? Имаме вести за вас.

Слънчевите лъчи задейства акнето, като го утежняват и го кара да се появява по-често. За да преодтвратите това, използвайте комедогенен слънцезащитен крем, с цел да контролирате акнето и да спасите кожата си от увреждане вследствие на свободните радикали.

Миете лицето си прекомерно постоянно

В устрема да поддържате лицето си чисто, вие най-вероятно сте склонни да миете лицето си неведнъж, само че това му носи повече вреди, в сравнение с изгоди.

Честото миене на лицето изсушава кожата, което от своя страна кара мастните жлези да създават повече себум.

По тази причина, измивайте лицето си по най-много два пъти на дени бършете непотребната лой с кърпички за лице през останалата част от деня.

Вземате си дълги и горещи душове

Горещите душове са релаксиращи и занимателни, само че може да желаете да ограничите времето си там в името на кожата. Топлата вода отстранява естествените й масла и отваря порите, което улеснява бактериите, които нападат кожата ви и предизвикват акне.

Използвате на неверен овлажнител

Използването на неверен овлажнител за вашия вид кожа или въобще да не употребявате подобен е огромен принос за вашето акне.

Решението е да употребявате лек и немазен овлажнител, който е предопределен за кожа, предразположена към акне и ще я поддържа здрава и хидратирана.

Пуканте или изстисквате пъпки

Знаем, че множеството то вас не могат да устоят, когато виждат огромна, алена пъпка, тъй като единственото, което си мислите в подобен миг, е я изстискате.

Знаехте ли обаче, че за всяка пъпка, която премахнете ще докара до още две на нейно място? Бактериите от изстисканите пъпки се популяризират, което предизвиква даже още повече обриви, по тази причина по-добре дръжте ръцете си надалеч от тях и лекувайте акнето си по верния метод./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР