Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна

...
Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна
Коментари Харесай

Радиостанцията в Северна Каролина отказва да излъчи 6 изпълнения на опера Met поради възражения срещу съдържанието

Поддържана от слушатели нестопанска радиостанция за класическа музика в Северна Каролина съобщи, че няма да излъчи шест опери, изпълнени от фамозната Метрополитън Опера в Ню Йорк този сезон, заради възражения против наличието в оперите.

Изборът от 24-часовата класическа радиостанция, WCPE, идва по време на сезон, в който Метрополитън опера избра да покаже нови произведения отвън типичния оперен канон и написани от хора, които е по-малко евентуално да бъдат показани на видно място в света на операта.

WCPE, която обслужва Роли и Дърам, Северна Каролина, споделя, че е излъчвала осъществявания на Met през последните 35 години. Но в писмо до слушателите Дебора Проктър, президентът на станцията, сподели, че шест осъществявания на Met са счетени за несъответствуващи за лъчение, тъй като са „ написани в некласически музикален жанр (и) имат тематики и език за възрастни “.

„ Искаме родителите да знаят, че могат да оставят нашата станция да пуска за децата си, тъй като нашите излъчвания са без тематики за възрастни или нецензурни думи “, сподели тя. „ Трябва да запазим доверието на слушателите. “

В изказване, споделено с CNN, Метрополитън опера съобщи, че представленията през този сезон не нарушават федералните правила за лъчение.

„ Тъй като следваме насоките на FCC във връзка с нецензурния и подозрителен език, не сме съгласни с проекта на WCPE да спре няколко от плануваните ни предавания “, сподели Ребека Ким, пресдиректор на Met.

Сезонът на лъчение на Met стартира на 9 декември и продължава до 8 юни. Излъчванията се излъчват по стотици радиостанции в Съединените щати, Канада, Европа и Австралия.

„ Артистичната задача на The Met е да показа страхотна опера, както нова, по този начин и класическа, и чакаме нашите участващи радиостанции да предават всички тях “, сподели Ким.

Но в писмото си WCPE съобщи, че намира операта „ X: The Life and Times of Malcolm X “ за „ несъответствуваща за необятна публика “, защото „ се занимава с тематики за възрастни и съдържа афектиран език “.

Операта, композирана от Антъни Дейвис и сложена от номинирания за Тони режисьор Робърт О’Хара, носи „ оперен преразказ на живота на водача на гражданските права “ и включва най-вече негър актьорски състав, съгласно Met.

Станцията също възрази против операта „ Ел Ниньо “, която съгласно Met „ включва свещени и всемирски текстове на британски, испански и латински от древен времена до наши дни, в извънредно трагичен преразказ на Рождество Христово. ”

Станцията сподели, че възразява частично против „ небиблейските източници (които) се употребяват в либеретото “ на Ел Ниньо и вокализацията на „ болежка и психическа мъка “.

Четири други опери „ Florencia en el Amazona “, „ Dead Man Walking “, „ Fire Shut Up in My Bones “ и „ The Hours “ също няма да бъдат излъчени по станцията.

Миналия сезон станцията отхвърли да излъчи „ Champion “ от композитора, притежател на шест награди „ Грами “ Терънс Бланчард. Операта споделя историята на Емил Грифит, петкратен международен първенец по бокс, който е бил затворен през огромна част от бойната си кариера.

Станцията сподели, че са избрали да не излъчват „ Champion “, „ тъй като съдържа пошъл език и тематика, несъответствуваща за необятната публика “.

WCPE е лицензиран от Wake Forest, Северна Каролина, от Educational Information Corporation, организация с нестопанска цел.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР