Поддържа аналогов запис, но и безжично предаване на музикаMystik ще

Поддържа аналогов запис, но и безжично предаване на музикаMystik ще ...

Mystik – преносим касетофон с нови технологии.


Поддържа аналогов запис, но и безжично предаване на музика

Mystik ще се опита да “докосне” феновете на аналоговата музика
(снимка: Kickstarter)

Проект за ретро касетофон привлича интерес в платформата за споделено финансиране KickStarter. Разработчиците на Mystik подготвят продукт за феновете на аналоговите звукозаписи, като същевременно са добавили някои от постиженията на съвременните технологии.

По-специално, Mystik е оборудван не само с изход за свързване на кабелни слушалки, но и с Bluetooth 5.0 интерфейс, благодарение на който касетофонът може да се използва и като безжичен високоговорител.
още по темата
Освен това Mystik се захранва от вградена батерия, която се зарежда през USB порт. Устройството може да записва аналогов сигнал, подаван към TRS конектор с диаметър 3,5 мм или от вградения микрофон.

Mystik е способен да възпроизвежда аудио в честотния диапазон 40-11000 Hz, при коефициент на детонация не повече от 0,4%. Устройството поддържа касети с магнитни ленти от всякакъв тип.

Ентусиастите, които искат първи да се сдобият с ретро касетофона през септември т.г., могат да си запазят бройка срещу сумата от 81 евро. Mystik вече е привлякъл над 30 хиляди долара, при поставена цел от 50 000 евро, а до края на кампанията остават още три седмици.

Източник: technews.bg