Подбрали сме ви няколко ефективни рецепти, с които да се

...
Подбрали сме ви няколко ефективни рецепти, с които да се
Коментари Харесай

Рецепти за лечение на гъбички по ноктите

Подбрали сме ви няколко ефикасни предписания, с които да се отървете от гъбичките.

Едно яйце, една супена лъжица слънчоглед и една чаена лъжичка оцет. Смесете продуктите и деликатно нанесете върху засегнатите сектори. Увийте в найлонова торбичка и закрепете с бинт. Оставете компреса цяла нощ. Сместа съхранявайте в ледник. Курсът на лекуване с този мас е 4-5 дни.

Джодженът също оказва помощ при лекуването на гъбички. Няколко листа свеж джоджен се счукват със сол и се поставят сред пръстите на краката. Обуват се чисти памучни чорапи и по този начин се спи.

Бани на краката с кафе е съветска рецепта, за която доста хора споделят, че била ефикасна. 1 лъжица смляно кафе се залива с литър вряща вода. Вари се още 2 минути на слаб огън. Когато температурата стане приятна, краката се киснат 15 минути, а след това добре се подсушават.

Бани могат да се вършат и с настойка от невен. 3-4 стръка невен се накисват в половин литър мощна ракия и по този начин престояват 21 дни. След това 4 супени лъжици от извлека се разтварят в 3 литра вода и краката се киснат 10 минути.

При гъбички сред пръстите счукайте няколко скилидки чесън до приемане на каша. Смесете кашата със същото количество обезсолена свинска мехлем и мажете потърпевшите места, до момента в който изчезне микозата.

Традиционната медицина предлага всекидневно, два пъти дневно да намажете с засегнатите сектори с 5% йоден разтвор. Няколко дни след началото на лекуването с йод може да почувствате леко парене. В случай че паренето се ускори, това е знак, че провежданото лекуване реализира стремежи резултат. Курсът за лекуване е 12 дни.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР