Подаваме сигнал до прокуратурата срещу изграждането на нова 8-етажна сграда

...
Подаваме сигнал до прокуратурата срещу изграждането на нова 8-етажна сграда
Коментари Харесай

Портних: Подаваме сигнал до прокуратурата срещу изграждането на нова сграда в Чайка

Подаваме сигнал до прокуратурата против построяването на нова 8-етажна постройка в кв. " Чайка " след открити подозрения за нередности.

Това разгласи пред медии кметът на града Иван Портних.

Сигналът е обвързван с проектите за построяването на обект в зелената повърхност сред бул. " Княз Борис I ", хотел-ресторант " Бялата къща " и блоковете, посочи той.

По думите на Портних при плана не са спазени законовите условия.

" В рамките на парцела на ресторант " Бялата къща " е утвърден план, който планува създаване на немалка по размер постройка. Направен е опит да се заобиколят някои правила за застрояване, най-много във връзка с отстоянията към прилежащи здания ", уточни основният проектант Стоян Петков.

Част от постройката е на 3 метра от границата, което е в нарушаване на това, че тя е висока над 20 метра (8 етажа).

Проектът е входиран и утвърден на 1 юни.

" При утвърден капиталов план в 7-дневен период от подаване на заявката основният проектант би трябвало да издаде позволение за градеж. Върнал съм преписката и съм изискал нормативните пропуски да бъдат отстранени, с цел да може, когато вероятно се издава позволение за градеж, нормативно всичко да е спазено и да може при възможен публичен негатив в региона да потвърдим, че всички решения са взети по метода, който е очакван в закона ", добави Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР