Подаряваме цветя на Свети Валентин като начин да покажем любовта

...
Подаряваме цветя на Свети Валентин като начин да покажем любовта
Коментари Харесай

Най-популярните цветя за Свети Валентин и тяхното значение

Подаряваме цветя на Свети Валентин като метод да покажем любовта и признателността си към специфичните хора в живота ни. Докато цветята постоянно значат сантиментален интерес, сигурно можете да подарите хубав букет на другари и семейство. Само не забравяйте, че цветята, които подарявате, имат разнообразни смисли, вариращи от удивление до безконечна обич. Ето за какво е потребно да разберете символиката на цветята, които изпращате на Свети Валентин.

Рози

Когато мислите за Свети Валентин, първото цвете, което ви идва мислено, евентуално е розата. Въпреки че е известно, че алената роза символизира същинската обич, можете да намерите и по-интересни вариации, написа iwoman.bg. Белите рози носят непорочност и безконечна обич, жълтите символизират другарството, розовите символизират елегантността, а лилавите символизират любовта от пръв взор.

Лалета

Въпреки че са известни с това, че цъфтят напролет, лалетата са доста известни по време на Свети Валентин. Розовите лалета значат обич и другарство, лилавите символизират власт и кралски особи, жълтите - наслада и благополучие, белите - прошката и чистотата.

Лилии

Лилиите имат смели, привличащи вниманието цветове, които са отлично допълнение към всеки букет за Свети Валентин. Представляващо непорочност и изискана хубост, това ароматно цвете предава разнообразни послания според от цвета си. Например, оранжевите лилии символизират пристрастеност, а белите лилии - невзискателност, алените са за романтика, а розовите за грациозност.

Орхидеи

Орхидеята сама по себе си е хубав и деликатен подарък. Винаги са били считани за редки, екзотични и изключителни, те съставляват единение, обич и хубост. По-специално розовите орхидеи символизират чиста любов, само че при тях се обръща повече внимание, в случай че са в саксия - тогава мъжът има в действителност съществени планове.

В взаимозависимост от цвета, хортензиите могат да съставляват доста страсти. Розовите хортензии показват обич, романтика и прочувствена връзка, която резонира с празника. Подаряването на сини хортензии обаче постоянно значи, че има защо да се извините.

Гардении

Ароматен бял цвят, прочут като знак на любовта и доверието, гардениите са ужасно цвете, което да подарите! Гарденията е била употребена през Викторианската ера като метод за изпращане на известия за загадка обич сред двама души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР