Подалият оставка като председател на Общинския съвет в Септември Лазар

...
Подалият оставка като председател на Общинския съвет в Септември Лазар
Коментари Харесай

Убийството във Виноградец: Лазар Влайков провел 15 телефонни разговора за 26 минути с жена си във фаталната нощ

Подалият оставка като ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е провел 15 телефонни диалога за 26 минути със брачната половинка си в интервала сред 23,01 часа, когато е осъществено убийството на притежателя на ресторант „ Градина ” в село Виноградец Наско Тонкев, и 23.27 часа, се разбра във вторник след обяд в Окръжния съд в Пазарджик. Там беше гледан митингът на Окръжна прокуратура – Пазарджик против решението на Районния съд, който наложи на Лазар Влайков с мярка за неотклонение „ домакински арест ” вместо желаната от държавното обвиняване „ задържане под стража ”.

Според окръжния прокурор Васил Малинов разпечатката на единия от трите телефона на Лазар Влайков и извършените 15 диалога с жена му показвала, че брачната половинка му не е била от самото начало на масата и мястото на престъплението и не е била директен очевидец на случилото се, както самата тя твърди в показанията си. Според прокурор Малинов по този метод се появявала опция този времеви интервал да бъдат манипулирани очевидци.

Малинов показа пред правосъдния състав отпред със арбитър Ивета Парпулова нови доказателства към убийството в село Виноградец и резултатите от три експертизи – две химични и една съдебно-медицинска експертизи. Според химичната експертиза и натривките по ръцете на 6-годишния Юри Кирилов Влайков, Лазар Влайков и Наско Тонкев излиза наяве, че по ръката на детето и левия ръкав на Влайков има едни и същи по състав микрочастици, до момента в който по ръцете на кръчмаря са напълно други. От държавното обвиняване вършат умозаключение, че бойният револвер „ Глок ” е даден на дребния Юри зареден от Лазар Влайков. От държавното обвиняване одобряват и версията, че детето може да е произвело съдбовния изстрел, само че държат на изказванието си, че револверът му е даден от Лазар Влайков.

Прокуратурата обърна внимание и на резултата от съдебно-медицинската експертиза, съгласно която раневият канал, през който е проникнал патронът е отляво надясно и изпод нагоре, а съгласно един от очевидците детето е стояло от дясната страна на Наско Тонкев, тъй че няма по какъв начин то да е простреляло ресторантьора. В пледоарията си пред арбитър Ивета Парпулова прокурор Малинов нападна определението на Районен съд – Пазарджик, с което Влайков е с мярка „ домакински арест ”, наблягайки на убедеността си, че обвиненият бил персона, демонстрираща предимство, недостижимост и че всичко му е разрешено. Това че не бил осъждан, не означавало, че не съставлява заплаха за близките, както и че няма да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Според адвокатката на Лазар Влайков Елвира Панкова барутни частици от различен тип са открити с изключение на по ръцете на Лазар Влайков, дребния Юри и по тези на умрелия Наско Влайков и няма изясненост дали първите частици са от бойния револвер „ Глок ” или от газово оръжие. С такова същата вечер са стреляли и детето, и Лазар Влайков. От отбраната цитираха и показанията на бащата на 6-годишното момче – Кирил Влайков, който чул, че синът му желае револвера и видял по какъв начин Наско Тонкев му го подава. Според юрист Елвира Панкова не е налице обосновано съмнение по член 338, алинея 2 от Наказателния кодекс, че Лазар Влайков е дал бойния си револвер на племенника си.

Самият Влайков твърди, че е дал „ Глок ”-а на Наско Тонкев, който имал позволение за носене на оръжие. Адвокат Панкова прикани съда да не се поддава на опитите за практикуване на напън от страна на прокуратурата и на част от обществеността.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР