Подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев ще продължи

...
Подалият оставка главен секретар на МВР Живко Коцев ще продължи
Коментари Харесай

Живко Коцев: Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот

Подалият оставка основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев ще продължи реализацията си в друга сфера на публичния живот, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В позиция, публикувана от Министерство на вътрешните работи, основният секретар изяснява претекстовете си за подаденото заявление за овакантяване на поста.

" Обръщам се към Вас с цялото си почитание и с цел да предотвратя непотребни спекулации и внушения по отношение на мен и Министерството на вътрешните работи.

През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото.

За мен върховенството на Закона, спазването на реда и разпоредбите са идея, която би трябвало да припознае всеки чиновник в правоохранителната система.

Професионалната ми биография досега е обвързвана напълно с Министерство на вътрешните работи. В този смисъл решението ми е мъчно. В същото време е елементарно, тъй като напълно почива на вътрешното ми разбиране. Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот.

На хилядите почтени служители на реда, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни взаимна работа. Знам какъв брой е мъчно в комплицирана конюнктура да запазите мотивацията и силата си.

Пожелавам Ви здраве, храброст и увереност. Поклон пред ежедневния Ви неотклонен труд! Нека триумфът постоянно съпътства всички сегашни и бъдещи чиновници на Министерство на вътрешните работи! ", споделя Живко Коцев.

Предстои Министерски съвет да утвърди оставката на основния секретар и по-късно президентът да издаде декрет за освобождението му от поста.

БГНЕС напомня, че незабавно откакто Министерство на вътрешните работи осведоми за оставката на Коцев, министър председателят в оставка акад. Николай Денков съобщи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е под сериозен напън от страна на министъра от месеци.

" От месеци ми е казвал, че има напън да напусне, защото не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, ситуацията става доста мъчно ", разяснява акад. Николай Денков.

Калин Стоянов отхвърли тези изказвания.

" Не е имало напън върху Живко Коцев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи е подал оставка на персонално главния ", съобщи вътрешният министър в оставка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР