Подали сме документи за протеста преди Коледа, но предвид празниците

...
Подали сме документи за протеста преди Коледа, но предвид празниците
Коментари Харесай

500 българи ще се включат в протеста на превозвачите в Брюксел

„ Подали сме документи за митинга преди Коледа, само че поради празниците чисто физически не сме получили разрешението. Нашите представители са в контакт с белгийските управляващи и имаме „ окей “ от тях, в това число и маршрут “.
Това съобщи Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи за БНР във връзка митинга в Брюксел, плануван за 10 януари. Денят е определен, тъй като тогава ще се гледат предложенията на Транспортната комисия в Екологичен потенциал.

„ Очакваме в този ден евродепутатите от Транспортна комисия да чуят нашия глас. Протестът няма да бъде единствено български. Към момента имаме поддръжка на сътрудниците от Румъния, Полша, Литва и Унгария. Разпратили сме писма до всички страни, които по принцип бяха срещу мобилния пакет - Хърватия, Словения, Ирландия и Малта, само че към момента нямаме удостоверение от тях. Да се надяваме, че ще се причислят и те, само че за нас е значимо евродепутатите да видят една обединена Източна Европа и да схванат, че тези текстове са чисто лобистки, протекционистки ориентирани “.

Арабаджиев чака над 500-600 души да дойдат за митинга единствено от България, а настрана да се причислят и превозвачи, които се намират в Европа. Отделно има искане и за митинг с камиони, само че за него към момента няма позволение, изясни той.

Двата момента, значими за българските транспортни служащи в пакета „ подвижност “, са свързани с прибирането на транспортното средство и на водача:

„ Ние сме изрично срещу прибирането на транспортното средство. Според нас това ще докара до деформиране на философията на Европейския съюз. В момента празните курсове в Европейски Съюз са от порядъка на 24-25%, само че в случай че това се одобри, значи да скочи фрапантно процентът на празните курсове, което пък ще докара до увеличение на нездравословните излъчвания. Самата Европейска комисия и самият Екологичен потенциал си опонират. От една страна споделят „ екологията е доста значима “, а въпреки това вършат по този начин, че да бъдат увеличени „ празните курсове “.

Ако предложенията бъдат признати от Транспортната комисия към Екологичен потенциал, те ще отидат в пленарна зала, а по-късно има разговори сред Европейска комисия, Европейския съвет и Екологичен потенциал, преди да влязат в действие, изясни той:

„ Във всеки един миг ще използваме всички механизми, всички принадлежности, с цел да се опитаме да защитим нашия бизнес. /…/ Ние сме наясно, че този Европарламент е в края на своя мандат и не би следвало той да взема такова извънредно значимо решение за бранш от стопанската система на целия Европейски Съюз. Очакваме гласуването в зала да бъде отсрочено за новия парламент, само че едно са нашите упования, друго са лобитата на западноевропейските превозвачи. Не изключваме никакъв вид “.

Българските превозвачи не изключват вид за митинги в Румъния, която от 1 януари е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР